Bosszút sejtenek

Borítékolható volt, hogy az újfehértóiak nem nyelik le csendben három futballistájuk elvesztését. Így történt. Ami a szikár tényt illeti: az elmúlt héten tálaltuk, hogy Morauszki József kapus, Újfalussy Péter, valamint az őszi gólkirály, Balázsi Péter elköszönt a megyei első osztályú egylettől.

Az ügy érdekessége, hogy az a Szakoly tartott rájuk igényt, amelynek edzője, Csoma Dezső – ő a nyáron viharos módon, a feljutást követően búcsúzott a fehértói legénységtől.

Nem ért váratlanul bennünket a játékosok távozása – merült a részletekbe Hosszú József, az Újfehértó szakosztályvezetője. – Morauszki és Balázsi esetében már november eleje óta csiripelték a verebek, hogy kéz a kézben távozni készülnek tőlünk  Balázsival kapcsolatban például több NB III-as együttes neve is felmerült, így meglepődtem, hogy az acélosnak éppen nem nevezhető Szakolyt választották. Gondolom azért, mert a többi helyen nem volt szükség kapusra is… Anyagilag biztosan megérte nekik, hisz velünk nem is tárgyaltak a folytatásról, a nyári – egy évre szóló – szóbeli megállapodásunkat pedig nem voltak hajlandóak írásba foglalni. Újfalussy Gabival békében váltunk el egymástól. Csoma úr úgy látszik partnerre lelt abban, hogy bosszút álljon a nyáron történtekért, de a mai magyar fociban nincs pótolhatatlan játékos, így mi sem sápadunk el attól, hogy a trió eligazolt. Erős utánpótlásbázisunkból pótolni tudjuk őket: ebből a szempontból nyugodtan támaszkodhatunk az ötven meccs óta veretlen ifjúsági csapatra és csak egy kapust kell igazolnunk. Bízom benne, hogy a szakolyiak ősszel bajnoki mérkőzésen megmutatja nekünk, hogy az új játékosoknak köszönhetően mennyit fejlődtek, már ha a két „sztár” még akkor is ott rúgja a labdát

Idevágó információ, hogy a Kranyik István, Ötvös Antal gardírozta újfehértói gárda hétfőn megkezdte a felkészülést.

– Koncz Tibor –