ERDON Helyi hírek

2008.08.27. 17:35

Majdnem négymillió lej bihari magyar iskoláknak

<p>Bihar megye - Szerdai ülésén újabb iskolatámogatásokat hagyott jóvá a román kormány. Bihar megye magyar vagy tagozatos iskoláinak ismét jutott a támogatásból, összesen 3.996.000 lejt.</p>

– Végre nálunk is egyértelművé vált, nincs jobb befektetés, mint az iskolák és óvodák korszerűsítése, hogy a diákok itt is európai színvonalú iskolákban tanulhassanak, hogy olyan felszerelésekkel gyakorolhassanak, mint más országokban élő társaik – nyilatkozta Cseke Attila államtitkár azt követően, hogy szerdai ülésén újabb iskolatámogatásokat hagyott jóvá a kormány. Az államtitkár elmondta, Bihar megye magyar vagy tagozatos iskoláinak ismét jutott a támogatásból, összesen 3.996.000 lej. A legtöbb pénzt közülük ezúttal az Érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola és a Margittai 1. számú Óvoda kapta: 451.000, illetve 500.000 lejt.

További kedvezményezettek

Érkeserűi Óvoda, Kiskereki (300.000), Érszőlősi Általános Iskola, Bihari Általános Iskola, Hegyközkovácsi Elemi Iskola (Bihar község), margittai Horea Mezőgazdasági Iskolaközpont (egyenként 200.000), Kiskereki Általános Iskola, Tenkei Napközi, margittai Octavian Goga Főgimnázium (mindegyiknek 150.000 lej), Hegyközcsatári Általános Iskola (120.000), Tarcsai Általános Iskola, Tarcsai Óvoda, érmihályfalvi Mezőgazdasági Iskolaközpont, Margittai 3. sz. Óvoda, Érbogyoszlói Általános Iskola, Érsemjéni Óvoda, Érkörtvélyesi Általános Iskola, Biharvajdai Elemi Iskola (Biharfélegyháza), Bélfenyéri Óvoda (egyenként 100.000 lej), Köröstarjáni Általános Iskola (80.000), Hegyközszentimrei Óvoda és Elemi Iskola, Szalárd község, (75.000), Érseléndi Elemi Iskola, Érsemjén község, apátkeresztúri Elemi Iskola (Vedresábrány), Mezőbikácsi Óvoda (Gyapjú község), Kéci Általános Iskola (Margitta), Síteri Általános Iskola (Hegyközcsatár), Érkörtvélyesi Napközi (mindegyiküknek 50.000 lej), valamint nagyszalontai Mezőgazdasági Iskolaközpont (20.000 lej). „A támogatást egyes esetekben, mint eddig is, a Tanfelügyelőségen keresztül folyósítják, a többi pedig az önkormányzatok számlájára érkezik meg az érintett intézményeknek” – magyarázta Cseke Attila.

Dérer Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!