Borverseny Bihardiószegen

2014. február 15-én immár a tizenharmadik borversenyre kerül sor Bihardiószegen, az Érmelléki Borvidék központjában. A seregszemle szervezője ebben az esztendőben is a Zichy Gazdakör és az Önkormányzat, helyszíne a Művelődési Ház.

A nemzetközi zsűri előtt való megmérettetésre a szőlőtermesztésben és borászatban jeleskedő őstermelők jelentkezését várják. A versenyre fehér száraz, fehér aromás valamint vörös borokkal lehet benevezni, fajtánként 1 palackkal, a verseny napján (a diószegi gazdák reggel 8-11 óra között, a más helységből valók déli 13 óráig). A benevezési díj minden borminta esetén 30 lej.

A megnyitóra 14 órakor kerül sor. Ezt követi a nyilvános zsűrizés, majd a finom vacsora 19 órától. Eredményhirdetés 20 órakor. A résztvevők között értékes tombolatárgyakat sorsolnak ki.

A borral nem jelentkező, de múlatni vágyó vendégeinket is szeretettel várjuk, korlátozott számban, 50 lej belépődíj ellenében, előzetes bejelentkezés alapján.

A vidám hangulatról a nagyváradi Kovász nótazenekar (Szőcs Lőrinc vezetésével) és a népdalokat, nótákat kedvelő résztvevők gondoskodnak, kivilágos-kivirradtig.

Érdeklődni lehet a 0728057638-as és a 0742074595-ös telefonszámokon.