Börtönbüntetés Romániában a csecsemőhalált okozó kórháztűz miatt

Börtönbüntetés Romániában a csecsemőhalált okozó kórháztűz miatt
Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek Romániában egy asszisztensnőt és egy villanyszerelőt a három évvel ezelőtti kórháztűz miatt, amelyben hat csecsemő meghalt, öt pedig súlyosan megégett.

A bukaresti Giulesti-kórházban 2010 nyarán egy tizenegy csecsemőt befogadó kórteremben gyulladt ki a légkondicionáló berendezés a szakszerűtlenül beszerelt elektromos vezeték miatt. Az asszisztensnő a kórházi szabályokat megszegve elhagyta a kórtermet, a tűz a távollétében ütött ki, ezért nem sikerült idejében kimenteni a csecsemőket.

A kedden kihirdetett elsőfokú ítélet szerint az asszisztensnőt két év és két hónap börtönbüntetésre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, a kórház villanyszerelőjét két év szabadságvesztéssel sújtották. A kórháznak 400 ezer lej kártérítést kell fizetnie, emellett az asszisztensnőnek a kórházzal együtt 50 ezer és 350 ezer euró közötti összegben kell kártérítést fizetnie azoknak a családoknak, akiknek a gyermeke meghalt vagy megégett.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .