Borsos Éva Orsolya vette át Turos Lóránd helyét az Országos Audiovizuális Tanácsban

Borsos Éva Orsolya vette át Turos Lóránd helyét az Országos Audiovizuális Tanácsban
Borsos Éva Orsolya vette át Turos Lóránd helyét az Országos Audiovizuális Tanácsban (CNA), miután utóbbi lemondott, mivel szenátorjelöltként indul a parlamenti választásokon.

Borsos Éva Orsolya úgy nyilatkozott: hivatalból került Turos helyébe, korábban ugyanis helyettes tagja volt a testületnek.

Az Audiovizuális Tanács új tagja úgy nyilatkozott, van tapasztalata a sajtóval való kapcsolattartás terén, és korábban tanácsosként dolgozott az európai alapok minisztériumánál. Új feladatkörével kapcsolatban azt mondta, kétgyerekes anyaként fontosnak tartja a kiskorúak védelmét.

Turos Lóránd közölte, két hete nyújtotta be a CNA-tagságról való lemondását, mert Szatmár megyei szenátorjelöltként indul a parlamenti választásokon. Hozzátette, keddig nem volt tagja az RMDSZ-nek, ugyanis az audiovizuális törvény tiltja a CNA-tagoknak, hogy pártok vagy más politikai alakulatok tagjai legyenek.

AGERPRES/(RO – szerző: Iulia CARCIOG, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter