Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.21. 11:58

Vissza a középkorba - imolai múltidézés

<p>Imola - A VIII. Gömör–Tornai Fesztivál zárórendezvényeként Imolán rendezik meg július 27–én " Vissza a középkorba" elnevezésű egész napos eseménysorozatot – közölte szerkesztőségünkkel Boros Jánosné, a település polgármestere.</p>

A községünkhöz tartozó és az Aggteleki -Nemzeti Parkkal határos és egyben felügyeletük alá tartozó Bánk bán váránál ( szájhagyományszerint Tiborc ide menekült Bánk bán feleségével Melindával). A program vasárnap délelőtt fél 10–től veszi kezdetét Bánk bán váránál, ami a későbbi időben már rablóvárként szolgált (innen a kincs). Egyéni és csoportos kalandos kincskeresésre számíthatnak a kedves idelátogatók (kényelmes ruházat szükségeltetik) a Barantások vezetésével. Helyi legendákat elevenítenek fel, lesz gyermekrablás, közelharc.... csak aztán jöhet a kincskeresés. Indulás előtt a büféből bőséges elemózsiát vásárolhatnak a kalandozásra vágyók( pl. kecskesajt, kemencében sült kenyérlángos, pogácsa, hegyi bor stb.).

Délután háromtól Baranta ősi magyar harcművészeti bemutató, majd ezután fegyveres és pusztakezes ügyességi próba (futás, íjászat, vívás, lovaglás, birkózás, vívólándzsa stb...) következik, amelyet díjakkal jutalmaznak. Este héttől veszi kezdetét a középkori vacsora, amely alatt és közben moldvai táncok bemutatására és tanulására nyílik alkalom. Barantásaink színvonalas műsort ígérnek egész napra!

A részvételi dij: Kalandos kincskeresésre 1000 forint/fő, illetve 2500 forint csoprtonként. Középkori vacsora 2000.- forint/fő, iletve családijegy 5.000 forint (2 felnőtt és 2 gyermek, 14 év alatti). Egy napra aki teheti, jöjjön vissza velünk a középkorba, megéri! " Légy vendégünk, ha megteheted, vacsoránkat megeheted!" Minden érdeklődőt szeretettel várunk ezen a nem mindennapi levegőjű völgykatlanban, ahol élünk. Ismerjék meg községünket és vendégszeretetünket! – jelentette ki végezetül Boros Jánosné polgármester . 
  
B.Gy.

                                                                                                         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!