Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.01. 15:36

Ön merre fejlesztené Miskolcot?

<p>Miskolc - Tulajdonképpen arra kíváncsi a városvezetés, hogy a miskolciak merre fejlesztenék városukat. Mindjárt itt a beadási határidő, tessenek hát igyekezni. Elkezdődött az IVS megalkotása. <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/varosfejlesztesi-strategia.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/k_rd__v_a_miskolciaknak.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<B><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/k_rd__v_a_miskolciaknak.pdf">Kérdőív a miskolciaknak</A></B></p>

Tulajdonképpen arra kíváncsi a városvezetés, hogy a miskolciak merre fejlesztenék városukat.
Mindjárt itt a beadási határidő, tessenek hát igyekezni. Február 11-éig lehet eljuttatni a miskolci polgármesteri hivatalba avagy az ivs@miskolcph.hu e-mail címre azt a kitöltött kérdőívet, ami például a portálunkon is megtalálható.

Pólusváros

A kérdőíveket minden háztartásba eljuttatják – hallottuk azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen Káli Sándor miskolci polgármester, Fedor Vilmos alpolgármester, Újvári Andor, a stratégiai, városfejlesztési osztály vezetője, Viszlai József főépítész és Bernáth Attila, a Miskolc Holding stratégiai igazgatója vázolta az IVS lényegét.
Az IVS azt jelenti: Integrált Városfejlesztési Stratégia. Az Európai Unió a 2007-2013-as időszakra vonatkozóan előírta, hogy – a hatékony és koncentrált forrásfelhasználás érdekében – csak az integrált városfejlesztési akciókat támogatja, amelynek az alapdokumentuma az IVS.
Márpedig az EU erre a ciklusra kiemelt szerepet szán a városoknak, különösen a térségi versenyképesség fokozásában kulcsszerepet vállaló regionális központoknak, fejlesztési pólusoknak.

Nem ötletbörze

Nos, elkezdődött a miskolci IVS összeállítása, ehhez kérik a városlakók ötleteit. Szigorú metodika szerint kell elkészíteni az IVS-t, terjedelmes útmutató sorolja a követelményeket. Nem ötletbörzét vár az EU – azt megelőzően a magyar kormány –, hanem megalapozott, a valós igényeken alapuló, fenntartható, középtávra szóló, a partnerséget, az anyagiakat, a kapcsolatrendszert is magába foglaló dokumentumot. Cél "a területi alapú, területi szemléletű tervezés megszilárdítása, a városrészekre vonatkozó célok kitűzése és azok középtávon való érvényesítése. Az integrált városfejlesztési stratégia így a város összes fejlesztésének meghatározójává, referenciapontjává válik" – fogalmaz a városházi, írásos ismertető.

Remények szerint az áprilisi közgyűlési ülés tárgyalja az addigra elkészülő IVS-t, ősszel dönt róla a kormány, hogy azután – ha zöld utat kap – az Unió mondjon róla véleményt. Bólintson rá, és támogassa.
SZG

A kérdőívet letöltheti INNEN!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!