Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.09.29. 08:42

Fokozzák az ellenőrzéseket

<p>Szerencs - Mindenre kiterjedő ellenőrzést hajtanak végre a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai.</p>

Folytatódik a közlekedésbiztonságot szolgáló eszközök használatának ellenőrzésére, az ittas vezetők kiszűrésére koncentráló ellenőrzéssorozat a kapitányság illetékességi területén – tájékoztatta lapunkat Keresztesi János r. alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető. Tekintettel az őszi időjárási és fényviszonyokra, különös hangsúlyt kapott még a lassú járművek, az állati erővel vont eszközök és kerékpárok kivilágítottságának ellenőrzése, az új KRESZ jogszabály tükrében a láthatósági mellények használata a külterületen kerékpározóknál. A kapitányság közlekedésrendészeti osztályának állománya, kiegészülve a rendőrőrsök közrendvédelmi járőreivel, szinte az összes településen megfordultak a Tokaji Rendőrőrs és a Taktaharkányi Rendőrőrs területén.

Nem állnak le

Ellenőriztek belterületen, külterületen, a települések ki -és bevezető szakaszain, valamint az ezeket összekötő fő és mellékutakon. Két nap alatt harmincöt szabálysértőnek szabtak ki helyszíni bírságot 231.000 forint összegben, és harminchét esetben tettek szabálysértési feljelentést különféle közlekedési szabályokat megszegő állampolgárok ellen. Érdemes megemlíteni, hogy a feljelentett személyből tizenhatan ittasan kerékpároztak, ez az arány megdöbbentő. A közlekedésrendészeti osztály folytatja az átfogó, célirányos ellenőrzést az illetékességi területén, az intézkedés a közlekedésbiztonságot hivatott szolgálni.

SfL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!