Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.06.11. 14:16

Hősiesen eveztek a Ladikban

<p>A&#160;hétvégén rendezték az országos Ladik-vetélkedőt. Az Aranyemberek hősiesen küzdöttek. a 13. hely maitt nem csalódottak, jövőre újra Ladikba szállnak.</p>

Miskolc - Diákok versengésétől volt hangos az elmúlt hét végén a Szolnok közelében fekvő Alcsi-Holt-Tisza Szabadidőközpont, itt mérte össze tudását 16 hazai és két határon túli általános iskolai csapat. A diákok több megyei forduló után kerültek a Ladikba, azaz a „Lapot a diákoknak!" elnevezésű médiavetélkedő országos döntőjébe. A házigazda Axel Springer Kft. mellett a versengésen részt vett a Pannon Lapok Társasága, valamint az Észak-Magyarországot is kiadó Inform Média Kft. Megyénket a miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola 7. b osztályos tanulói képviselték, azaz az Aranyemberek csapat.

Költöttek, rajzoltak

A vetélkedés nem sokkal a megérkezés után elkezdődött. A diákok nagy lelkesedéssel láttak munkához: csapatindulót költöttek, interjút készítettek a lapkiadók újságíróival, majd képregényt rajzoltak. Este sem unatkoztak, játékos vetélkedő, majd tábortűz várt rájuk. Itt elhangzottak a délután írt csapatindulók, ami után közös éneklés zárta az estét. Azaz zárta volna, ha mindezt nem követte volna a zsíros kenyérrel megtoldott ismerkedési est és diszkó. Ajánlatos volt azonban időben nyugovóra térni, hiszen szombaton még több erőpróba várt a diákokra.

Sikeres induló

A délelőtt bemutatkozással kezdődött, ami az Aranyemberek csapatnak igazán jól sikerült, ritmushangszerekkel kísért indulójuk osztatlan sikert aratott. Aztán újabb kérdések, totók, elméleti feladatok következtek, majd a szabadidőközpont sportpályája lett hangos a küzdelem zajától. Itt kiderült, ki a legjobb célbadobó, ladikvontató, jelmezkészítő és várépítő csapat, végül az eredményhirdetésre gyülekeztek a versengésben elfáradt diákok.

A türkiz színű pólóban versenyző Aranyemberek csapat mindvégig hősiesen küzdött, Zsófi, Kitti, Lilla, Gergely és Kristóf mindent megtettek azért, hogy jól evezzenek a Ladikban. Végül a 13. helyet szerezték meg. Mint mondták, jobb lett volna bekerülni az első tízbe, de így sem szomorkodnak, hiszen most tapasztalatot gyűjtöttek, és jövőre - már nagy nyolcadikosként -, újra Ladikba szállnak.

 

Az Aranyemberek a verseny után

Jobb eredményt vártam, az első tízbe szerettünk volna bekerülni. A feladatok nem igazán kapcsolódtak a média világához, de játékosak voltak, így azért jól éreztük magunkat. Legjobban a jelmezkészítést élveztük, Lillát öltöztettük be gombának. Hátizsákot, magazinokat, íróeszközöket és édességet nyertünk.

Asszonyi Zsófia

Nyilván mindenki azért jött a vetélkedőre, hogy első legyen, így mi is. Én kicsit nehéznek találtam a feladatokat. , de számítottunk rá, hogy ahol ennyi csapat versenyez, nem adnak túl könnyű kérdéseket. Érdekesség, hogy kihúztuk a 13-as számú pólót, a 13-as számú jelmezt, és végül a 13-dikak lettünk.

Kovács Kitti

Jól éreztem magam a versenyen, sokat nevettünk. A feladatokkal azonban egyáltalán nem voltam elégedett. Érthetetlenül mondták el, mit kell csinálni rossz volt a megfogalmazás. A versenyfeladatok ötletesek voltak, de nem sok közük volt a médiához. Pedig mi médiavetélkedőre készültünk.

Orosz Lilla

Szép helyen tartották a versenyt, ötletes feladatokkal. Én örültem neki, hogy nem kaptunk túl sok elméleti feladatot. Azonban kicsit jobb helyezésre számítottam, jó lett volna az 5-6-dik helyett megszerezni. A csapaton belül sikerült jól összedolgoznunk, a várépítés volt a legjobb feladat, és a ladikvontatás a legrosszabb.

Farkas Kristóf

Én elégedett vagyok az eredménnyel. Szerintem már az óriási dolog, hogy megnyertük a megyei versenyt, és bekerültünk az országos döntőbe. Nagy élmény volt. A feladatokat jónak találtam, de szerintem a bemutatkozással kellett volna kezdeni az egész vetélkedőt. Örültem a gyakorlati feladatoknak, a versírás volt a legjobb.

Ujj Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!