Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.06.15. 11:49

Bolondballagással búcsúztak a negyedikesek

<p>Amilyen pici iskola a hercegkúti, olyan gazdag hagyományokkal rendelkezik. A hegyaljai településen elsőtől negyedik osztályig járnak iskolába a gyerekek, majd azt követően zömmel Sárospatakon folytatják tanulmányaikat.<DIA alt="Hercegkút bolondballagás 2007.06.15." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hercegk_t_bolondballag_s_2007_06_15_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Hercegkút bolondballagás 2007.06.15." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A negyedikesek évek óta az utolsó tanítási napon elköszönnek az iskolától és a falutól. Ilyenkor a hercegkúti iskolában a negyedikesek bolondballagást rendeznek, sorra járják az alsóbb osztályokat, az óvodát, az iskola konyháját, majd betérnek a település polgármesteri hivatalába is. Útközben szorgalmasan ,,kalapoznak” és az összegyűlt forintokat szigorúan fagyira és jégkrémekre költik, amiből természetesen visznek az iskolásoknak és az óvodásoknak is, ezzel téve emlékezetessé az utolsó napot a hercegkúti iskolában.
-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!