Bors község legnagyobb ünnepe

Bors község legnagyobb ünnepe
Bihar megye – Szombat délután szép számú közönség előtt Bátori Géza polgármester ünnepélyesen megnyitotta az immár XIII. Borsi Községi Napokat.

A hivatalos megnyitó előtt a biharszentjánosi Margaréta Menettánccsoport tagjai járták be Bors utcáit, a XIII. Községi Napokra csalogatva a lakókat. A megnyitót megtisztelték jelenlétükkel Lakatos Péter és Derzsi Ákos parlamenti képviselők, Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, a környékbeli községek elöljárói.

Elsőként, a házigazdák nevében, Bátori Géza polgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: XIII. alkalommal nyitják meg Bors község legnagyobb ünnepét, mely mára már kinőtte magát. Lakatos Péter parlamenti képviselő arról beszélt: sokan megkérdőjelezik, hogy a krízisben kell-e községi napokat rendezni, majd ő is adta meg a választ: igen, hiszen szükség van hasonló rendezvényekre.

Derzsi Ákos képviselő kijelentette, hogy nem mint honatya, hanem mint a község lakója üdvözli a megjelenteket. „Az elején én is jöttem községi napokra, mint látogató, majd úgy megszerettem ezt a helyet, hogy ide költöztem. Ennek köszönhetően most két parlamenti képviselője is van a településenek, Lakatos  Péter és jómagam”.

Kihasználni a lehetőségeket

Szabó Ödön azzal kezdte ünnepi beszédét, hogy amikor Borsra jön valamiképpen haza is érkezik, hiszen a község településein több rokona is él. Majd arról szólt, hogy Borson, egyedüliként Bihar megyében, „egyszínű” tanács működik, mindannyian a magyar érdekvédelmi szervezet tagjai. Polgármesterük pedig arról híres, hogy ide tudja csalni a beruházókat, hozzájárulva ezzel a község településeinek fejlődéséhez. „Sokan mondják, hogy könnyű Borsnak, de ez a lehetőség mindenkinek adott, csak ki kell tudni használni” – mondta az ügyvezető. A megnyitó után a biharszentjánosi Margaréta Menettánccsport tagjai – három csapat is – léptek a színpadra, megteremtve ezzel a Borsi Községi Napok alaphangulatát.

Dérer Ferenc