ERDON Helyi hírek

2015.05.17. 12:30

Kézilabdatorna, válogatott védnökkel

Szűcs Gabriella, a magyar válogatott korábbi és a HCM Baia Mare (Nagybánya) jelenlegi átlövője volt a szombaton Érmihályfalván tartott kézilabdatorna fővédnöke és díjátadója.

Szűcs Gabriella, a magyar válogatott korábbi és a HCM Baia Mare (Nagybánya) jelenlegi átlövője volt a szombaton Érmihályfalván tartott kézilabdatorna fővédnöke és díjátadója.

Az érmihályfalvi Nyíló Akác Napokon a kispályás foci mellett (melynek eredményeire visszatérünk) a lányok kézilabdatornája is kezd gyökeret verni. A szombaton reggeltől délutánig tartott eseménynek több különlegessége is volt. Egyrészt, hogy Érmihályfalva Kovászna megyei testvérvárosából, Barótról is jöttek lányok most először, másrészt, hogy Leu Eugen edző-testnevelőtanár meghívását elfogadva elvállalta a fővédnökséget Szűcs Gabriella, a nagyváradi születésű, a Debreceni VSC-t, az Oltchim Râmnicu Vâlcea-t és a HC Zalăut (Zilah) is megjárt átlövő, aki 96-szoros magyar válogatott (világbajnoki harmadik, olimpiai negyedik helyezett), jelenlegi klubjával, a HCM Baia Mare-val (Nagybánya) BL negyeddöntőbe jutott.

Közös fotózkodás

A szombati körmérkőzéses torna sok érdeklődőt vonzott, akik előtt a következő eredmények alakultak ki: Érmihályfalvi Unirea - Nagyváradi Romsport 14 - 8, Avasfelsőfalui Olimpus - Baróti Gaál Mózes Iskola 15 - 5, Unirea - Barót 16 - 8, Olimpus - Romsport 14 - 13, Unirea - Olimpus 23 - 15, Romsport - Barót 12 - 4.

Bemutató mérkőzést játszottak az Unirea legkisebbjei is, majd a kupákat, okleveleket, érmeket természetesen Szűcs Gabriella adta át Csengeri Csongor iskolaigazgató-testnevelőtanárral együtt. A csapatok sorrendje: 1. Unirea, 2. Avasfelsőfalui Olimpus, 3. Nagyváradi Romsport, 4. Baróti Gaál Mózes Iskola. Utóbbi kapta a fair play díjat, a gólkirálynő 32 találattal az avasfelsőfalui Bacanu Paula lett, legjobb kapus Kis Petra (Unirea), legtechnikásabb játékos Bihari Viktória (Unirea). Az esemény közös fotózással ért véget, illetve a játékosok és a szurkolók közül is sokan fotózkodtak Szűcs Gabriellával.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!