Borboly Csabát jelöli a csíki területi RMDSZ a Hargita Megyei Tanács elnöki tisztségére

Borboly Csabát jelöli a csíki területi RMDSZ a Hargita Megyei Tanács elnöki tisztségére
Hargita megye – A Területi Küldöttek Tanácsa (TKT) a késő estébe nyúló ülése keretében meghallgatta a területi elnök politikai tájékoztatóját és Kelemen Hunor parlamenti képviselő beszámolóját az országos politikai helyzetről. JeloltiRovidProgramBorboly [.doc – 48KB]

Korodi Attila környzetvédelmi miniszter elmondta fenntartásait amiatt, hogy habár az általa vezetett minisztérium közbenjárásával is, Hargita megye számára több beruházási és fejlesztési lehetőség is megvalósíthatóvá vált, mégis az az érzése ezek jelentős hányada elbukhat, az időnként hiányos, vagy késedelmes, netalán egyeztetések hiányával történő megoldási próbálkozások miatt.

A TKT ülésén a küldöttek megtárgyalták a tisztségben lévő megyei tanácsosok négy éves tevékenységi beszámolóit, így Borboly Csaba tisztségben lévő megyei tanács alelnök tekintetében a titkosan leadott 51 szavazatból 1 érvénytelen melett 50 igennel fogadta azt el, a testület.

Az RMDSZ országos szabályzatai, illetve a csíki területi RMDSZ ide vonatkozó határozatai értelmében a területi szervezet jogosítványa a megyei tanács vezetőségébe nevesíteni a térség jelöltjét. Az ugyancsak titkos szavazás eredményeként Borboly Csaba a leadott 48 szavazatból 48 igen szavazattal a csíki területi szervezet részéről a megyei tanács elnök jelöltje. (Amennyiben a megyei RMDSZ egyeztető testületben olyan kompromisszumos egyezség születik, hogy a csíki térség számára az elkövetkező időszakban továbbra is alelnöki tisztség jár, úgy erre a tisztségre is vonatkozik a jelölés.)