Borbély, Moldován, Korodi: Jövőképek

Borbély, Moldován, Korodi: Jövőképek
„Az önkormányzatok nincsenek hozzászokva az Európai Unió pályázati rendszereihez, így vidéken nehezebben lehet megoldani az internet-szolgáltatást” – mondta Borbély Károly Távközlési és Kommunikációs miniszter.

„Habár a vidéki ember élet-stílusa nem az IT világához kötött, a pályázati rendszerek jobb kihasználásával meg lehet oldani a hatékonyabb információáramlást” .- hangoztatta Borbély.

„ A új számlázási rendszer bevezetésén dolgozunk, amelyiknek lényege, hogy a felhasználó nem az energia mennyiségét fizeti meg, hanem a minőségét, és el kell mondjam, hogy ezzel Székelyföld csak jól jár, ugyanis számottevően látszik majd a megtakarítás a korábbi számlákhoz képest. – mondta Moldován József az Országos Urán Társaság vezérigazgatója. Szintén cél az elavult technológiák felújítása, korszerűvé tétele.

Az energiatakarékosság fontosságát emelte ki Korodi Attila környezetvédelmi miniszter –”az emberiség legnagyobb kihívása az energia, és hogy miként gazdálkodik vele” – mondta. Egy olyan energiatakarékos jövőt képzel el, ahol mindenki megtermeli azt az energiát, amit elhasznál. „Úgy kellene működnie, mint az internetnek. Használjuk mások munkáját, olyan információkat, amelyeket nyilvánosságra hoz, de mi is feltöltünk oda információt, amelyet ugyanúgy használnak mások” – ecsetelte Korodi.