Borbély László: ott leszünk a Parlamentben, remélhetőleg egy erős parlamenti csoporttal

Borbély László az urnazárást követően nyilatkozott
Borbély László az urnazárást követően nyilatkozott
“Nagyon nehéz körülmények között zajlott a választás. Egyrészt mert 1990 óta nem fordult elő, hogy 80 ellenjelöltünk legyen mindenhol, ahol gyakorlatilag magyarság van, másrészt Hargita, Kovászna megyékben, de a nyugati megyékben is erős havazások voltak, emiatt 3-4 órán át nem lehetett eljutni a szavazóhelyiségekbe” – nyilatkozta Borbély László.

 

„Ilyen körülmények között szeretnék köszönetet mondani minden választópolgárnak, aki az RMDSZ-re szavazott, minden RMDSZ tisztségviselőnek, szavazóbiztosnak, önkéntesnek, a megyei és területi szervezeteknek, akik segítettek, és külön abban a körzetben, ahol jelölt voltam, ahol mindenki egy csapatként dolgozott”- mondta Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, ma az urnazárást követően tartott sajtótájékoztatón Csíkszeredában.

„Az emberek érezték a súlyát a választásoknak. Ott leszünk a Parlamentben, remélhetőleg egy erős parlamenti csoporttal. Ismét bebizonyítottuk, hogy a magyarság egységesen tud fellépni a romániai politikában. Úgy gondolom, hogy 1990 óta ez volt az egyik legnehezebb választás, és az RMDSZ sikerrel vette. Fontos lesz az elkövetkező 4 év, hiszen alkotmánymódosításra lehet számítani, a régiók átszervezéséről, európai uniós pénzalapok lehívásáról, infrastruktúrát érintő beruházásokról lesz szó, és bele akarunk szólni a döntéshozatalba. A Szociálliberális Szövetség részéről már érkezett felkérés, tárgyalni akarnak velünk. Mi elfogadtuk ezt a felkérést, az egyeztetéseket elkezdjük amilyen gyorsan csak lehetséges, hiszen érdekünk, hogy beleszóljunk azokba a döntésekbe, amelyek a magyar közösséget is érintik. Nagyon erős, pozitív kampány volt az RMDSZ részéről, olyan kampány, amely bebizonyította, hogy van elképzelésünk, gazdasági és szociális vonatkozásban, a magyarságot foglalkoztató nagy problémákat illetően”- mondta Borbély László.