Borbély László a marosszentkirályi ANL lakások építési munkálatait tekintette meg

Románia – Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter április 17-én, csütörtökön megtekintette a marosszentkirályi ANL lakások építkezési munkálatait. A miniszter találkozott a település elöljáróival és a kivitelezőkkel.

Az építők elmondták, hogy egy új technológiával dolgoznak, amely korszerűbb, jobb minőségű anyagokat használ és egy hatékonyabb hőszigetelést tesz lehetővé. Ezáltal az elkészült lakásoknak mérsékelni lehet a fűtési költségeit. Az idén februárban megkezdett munkálatokat a tervek szerint július elejéig befejezik. A polgármester elmondta, hogy nagy az igény ezekre a lakásokra, ezért örül, hogy Marosszentkirály is részesül az ANL lakások nyújtotta előnyökből.

 

„A jelenlegi lakásárak mellett nagyon fontos, hogy támogassuk a fiatalok lakáshoz jutását. Örülök, amikor olyan kivitelezőkkel találkozom, akik jó minőségben, a határidők betartásával zökkenőmentesen tudják megépíteni a lakásokat. Marosszentkirály Marosvásárhely metropolitán övezetéhez tartozik, ezért nagyon fontosak a fejlesztések ”- mondta Borbély László miniszter.

A miniszter az épülő lakások megtekintése után ellátogatott a marosszentkirályi festékgyárba is.