Borbély: 20 millió új lej értékű építőanyaggal támogatjuk a moldvai árvízkárosultakat

Borbély: 20 millió új lej értékű építőanyaggal támogatjuk a moldvai árvízkárosultakat
A szeptember 26-i kormányülésen a kormány kormányhatározattal jóváhagyta a szeptemberi Bákó, Galati, Vaslui és Vrancea megyei árvizek megrongálódott házak újjáépítését célzó programot.

Az árvíz rongálta körülbelül 900 ház újjáépítéséhez a kormány építőanyaggal járul hozzá. – mondta Borbély László a kormányülést követően. Az építőanyagot a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium az Országos Lakásügynökségen keresztül szerzi be. A kormány az építőanyagok megvásárlására kormányhatározattal 20 millió új lejt irányzott elő – hangsúlyozta a fejlesztési miniszter.

A Bákó, Galati, Vaslui és Vrancea megyei árvizek megrongálódott házak újjáépítését célzó program keretén belül a kormány társfinanszírozza a helyi hatóságok újjáépítést célzó akcióit. Az árvízkárosult házak jegyzékét az adott megye prefektusi intézmény monitorizálja. Az Országos Lakásügynökség az építőanyagokat átadja a helyi hatóságoknak, hatóságok melyek a továbbiakban felelnek az építőanyagok raktározásáért, kiosztásáért.