Borbély: „Az RMDSZ-nek erős parlamenti képviselete lesz!”

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke a Kolozsváron lezajlott RMDSZ-MPP találkozóval kapcsolatos újságírói kérdésekre válaszolva kijelentette: „Kolozsváron nem egyeztetésre, hanem egy találkozóra került sor. Az RMDSZ lezárta a jelöléseket, jelöltei indulnak a választásokon, ami nem azt jelenti, hogy nem állunk szóba másokkal, hogy bizonyos stratégiai kérdésekben nem egyeztetünk, de ez egyértelműen a december 9.-i választásokat követő időszak témája.”

A politikai alelnök október 26-án Marosvásárhelyen a jelölési dokumentumok leadását követő nyilatkozatában, az RMDSZ-MPP találkozóra vonatkozóan kifejtette, hogy az önkormányzati választásokon a romániai magyarság egyértelműen az RMDSZ-nek szavazott bizalmat, kinyilvánította, hogy továbbra is az RMDSZ-t tekinti legitim képviselőjének és ismételten megbízta a magyar közösség hiteles érdekképviseletével, “de ehhez egy erős parlamenti csoportra van szükségünk.”- mondta Borbély László. Hozzátette, a Magyar Polgári Pártnak jelen pillanatban egyetlen lehetősége van: ne induljon az RMDSZ ellen a választásokon és utána bármiről tudnak tárgyalni stratégiailag. „Az utóbbi két hét történései azt mutatják, hogy a két ellenzéki pártnak, az MPP-nek és az Erdélyi Magyar Néppártnak nincsenek alternatívái. Egymás között veszekszenek és az alakulatokon belül is feszültségek uralkodnak. Azzal, hogy jelölteket állítanak ellenünk a szórványban, nem a magyar, hanem a román érdekeket szolgálják, mert ezzel a magyar esélyeket gyengítik és a román pártok képviselői kerülhetnek be a parlamentbe. Felelősségük történelmi felelősség.”- mondta a politikai alelnök.

“Mi csak azt tehetjük, hogy megpróbálunk erős parlamenti képviseletet létrehozni. Meggyőződésünk, hogy a választók megértik, hogy e pártoknak semmi esélyük bejutni, és azokra szavaznak, akik a magyarság érdekeit eddig is kitartóan, hitelesen képviselték.”- mondta Borbély László.