boon-sportoldal

2007.11.02. 19:55

Bevehetetlen volt a barcikai fal

<p>Idei hatodik bajnokiján első győzelmét aratta&#160;péntek este a Szolnok ellen, hazai környezetben a Vegyész férfi röplabdacsapata.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Roplabda_Vegyesz-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></p>

A férfi röplabda NB I-es Ligabajnokság 6. fordulójában, pénteken este a Szolnoki RKSI gárdáját fogadta a Vegyész RC-Kazincbarcika. Magabiztos hazai kezdést láthatott a publikum, az ütők precízen végezték a munkájukat, míg a sáncról lejöttek az alföldi ellencsapás kísérletek. Így aztán nem is volt meglepő, hogy csak az 5. percben szerezte meg az első pontját a Szolnok (9-1). 18-12-t mutatott már az eredményjelző, amikor némi reménysugárt láthatott a vendég együttes. Négy egységnyire sikerült megközelíteniük a Vegyészt. Aztán három perc alatt két vendég időkérés próbálta megállítani a lendületben lévő hazai csapatot, de a Szolnok nem tudta elkerülni a sorsát, szett hátrányba kerültek.

Vendég pontokkal

Az első szünet utáni időszak vendég pontokkal kezdődött, ám a barcikai fiatalok gyorsan egálra hozták a játékot. Érezhető volt, hogy a Szolnok némileg összekapta magát, és minden pontot megbecsülve próbálta ebben az időszakban a maga javára fordítani a szettet (4-8). Több, mint fél órája nyüstölték egymást a felek, amikor ismét átvette az irányítást a Vegyész (20-15), amelyet a kiválóan teljesítő Kovács Z. vezérletével nem is engedtek ki a kezükből a hazaiak.

Fej-fej mellett

A harmadik felvonás már szorosabban alakult, hiszen végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám Oravec mester egy órányi játék után a legjobbkor kért időt, amivel megnyugtatta csapatát. ,,Egy szettet nyerjünk gyerekek!" - harsogta Illés Gábor edző a másik oldalon, de játékosai nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy Kovács Z.-nek ismét ,,sült" a keze. A vendégek a sokadik időkéréssel próbáltak meg talpon maradni, de ez annak ellenére sem sikerült, hogy 24-24-nél tulajdonképpen benne volt a szett rablás lehetősége a játékukban. Ez azért nem jött össze nekik, mert a VRC sokkal összeszedettebben, lendületesebben, és győzelemre éhesen röplabdázott ezen az estén, megérdemelten szerezve meg ezzel első győzelmét.

Jegyzőkönyv
Vegyész RC-Kazincbarcika — Szolnoki RKSI 3:0 (19, 19, 24)
Kazincbarcika, 150 néző. V.: Szabó P., Elsik.
Vegyész RC Kazincbarcika: Szántai, Juhász P., Kovács S., CSIZMADIA, Lehoczky, KOVÁCS Z. Csere: Dudás (liberó). Edző: Daniel Oravec.
Szolnoki RKSI: Bede, Szöllősi, Tóth G., Melicher, Tarjányi, Dzsáber. Csere: Gulyás (liberó), Rása, Fodor, Gyapjas. Edző: Illés Gábor.
Daniel Oravec: — Jól nyitottunk és fogadtunk, úgy érzem mindenki jól koncentrált. A végén a Szolnok hibájára vártunk, igaz mi is hibáztunk, de nyertünk. Gratulálok a csapatnak, a következő meccsen, a Csepel ellen is így kell játszani.
Illés Gábor: — Szégyen, hogy fejben így készültek fel NB I-ben játszó játékosaink, ez még az NB II-ben is kevés lenne.

 

Vasárnap is
A Vegyész RC Kazincbarcika csapat a hét végén még egy bajnokit játszik. Daniel Oravec együttese a Ligabajnokság 7. fordulójában, vasárnap 17 órától Budapesten, a Csepel SC gárdájának vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!