boon-sportoldal

2007.09.22. 18:06

A Cigánd is most szerdán

<p><P>A Cigánd - Vasas labdarúgó Magyar Kupa mérkőzés halasztási kérelméhez a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága nem járult hozzá, így a 16 közé jutásról döntő&#160;meccs&#160;szeptember 26-án, szerdán lesz.</P></p>

A Cigánd - Vasas kupameccset, a fővárosi együttes kérésére október 17-én játszotta volna le a két együttes, ugyanis a megyei I. osztályban szereplő cigándiak rendkívül sportszerűen beleegyeztek abba, hogy az élvonalbeli együttes sűrű programja miatt később játsszák le az összecsapást. A budapesti piros-kékek ugyanis szeptember 24-én, hétfőn 18 órától hazai pályán a Siófok ellen, szeptember 28-án, pénteken 19 órától pedig a Zalaegerszeg vendégeként játszanak bajnokit, ezért kérték a szövetséget, hogy engedélyezzék a Cigánd elleni kupa találkozó későbbi időpontban való megrendezését. A szövetség azonban a Vasasnak ezt a kérelmét nem akceptálta, így a két gárda a 16 közé jutásról néhány nap múlva, szeptember 26-án, 15 órától dönt Cigándon.

- Kellemetlenül érint minket ez a döntés, az elmúlt évek ilyen jellegű kérelmei, illetve annak elbírálása alapján nem számítottunk arra, hogy öt napon belül harmadszor is játékra köteleznek egy csapatot - mondta Nagy Gábor, a cigándi csapat edzője. - Azért is kellemetlen ez a hír, mert a kupameccs előkészületeit, mint például plakát és belépőjegy nyomtatás, már elkezdtük, egy másik időpontra, ahhoz képest, amikor játszanunk kell. Most tulajdonképpen csak egy-két napunk maradt a rákészülésre, de reméljük a szurkolóink, a velünk szimpatizálók, a Vasasra kíváncsiak így is értesülni fognak arról, hogy mikor lesz a mérkőzés, és eljönnek azt megnézni.

További meccsek

A Cigándon kívül további négy megyebeli csapat áll még a 32 között a kupában. Közülük a legfrissebb a Kazincbarcikai SC lesz, akik a keddi nap egyetlen összecsapásán az élvonalbeli REAC-ot fogadják. A szerdai 15 összecsapás között lesz egy másik észak-borsodi érdekeltségű is, amelyen a Putnok a szintén NB I-es MTK-t fogadja, míg két megyebeli gárda egymás ellen meccsel, a Mezőkövesd a Diósgyőrt látja vendégül.


Kupa program
Szeptember 25., kedd (15.00)
Kazincbarcika – REAC
Szeptember 26., szerda (15.00)
Mezőkövesd-Zsóry – Diósgyőr
Putnok – MTK
Cigánd – Vasas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!