Napi adatok

2021.06.24. 09:55

Csupán három új esetet igazoltak Bihar megyében

DERBY, ENGLAND - MARCH 16: In this photo illustration, a worker demonstrates the use of a Coronavirus, Covid-19, 10 minute blood test on March 16, 2020 in Derby, England. Surescreen Diagnostics based in Derby claim the new blood test can give a result for Covid-19 within 10 minutes. The test can be self administered with capillary blood taken from a fingertip. The result in the test cassette is viewed in a similar way to a pregnancy test. The Derbyshire company is increasing production and says the ten minute test 'costs a few pounds' GBP. (Photo illustration, by Christopher Furlong/Getty Images)

Fotó: Christopher Furlong

ERDON-összeállítás

Június 24-én frissített adatokat közöltek a Bihar megyei települések fertőzöttségi arányait illetően. Bihar megyében minden településen alacsonyabb a fertőzöttségi mutató egy ezreléknél. Az elmúlt két hétben a legtöbb új esetet Nagyváradon regisztrálták, összesen 20-at, a fertőzöttségi arány pedig 0,09 ezrelék.

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint június 24-én reggel Bihar megyében három személyt kezeltek intenzív terápiás osztályon koronavírus miatt, az aktív esetek száma pedig 27. Bihar megyében eddig 29.372 esetet igazoltak, 27.786-an gyógyultak ki a betegségből, és 1559-en vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint szerdán 431 tesztet végeztek, az új esetek száma három.

Bihar megyében június 23-án 724 személynek adták be a koronavírus elleni védőoltást. Eddig összesen 109.438 személy kapta meg az első és a második dózist is, 64 személynél léptek fel mellékhatások. Bihar megyébe eddig összesen 248.631 dózis érkezett, ebből 235.736-ot adtak be, és 666 dózis tönkrement.

Ellenőrzések

Dumitru Ţiplea prefektus vezetésével június 23., reggel 8 óra és június 24., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 350 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 14 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 77 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 21 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Az ellenőrzések során négy szabálysértést észleltek, egy figyelmeztetést adtak és három pénzbüntetést, 1500 lej értékben. Ezeket az ellenőrzéseket 274 rendőr és 59 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, az akciókban kilenc katonai tűzoltó vállalt szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában