Bolojanék első nyilatkozatai, videón

Akt.:
Bolojanék első nyilatkozatai, videón
A választás éjszakáján ígérete szerint 23 óra után nem sokkal hivatalos sajtónyilatkozatokat is adott a voksolás két legismertebb nyertese, a váradi polgármesteri tisztséget harmadszor elnyert Ilie Bolojan, és volt helyettese a város élén, akit most a Megyei tanács elnökévé tennének, Mircea Mălan.

Ilie Bolojan első olyan megszólalásában, ami a választások után ünnepélyesen a Bihar megyei közvéleménynek és a sajtónak szólt, közölte: a részeredmények szerint 60-70%-os eredménnyel lett ismét polgármester. Az is megjegyezte, hogy a váradi helyi tanácsban is a PNL az első, a nyilatkozat pillanata előtt nem sokkal kapott akkori részeredmények szerint 50%-kal, a megyei testületben is ők győztek, 60%-kal. Kiemelte Hegyalját, ahol bár a lakosság többsége magyar, ő lett az első, 45%-kal. Őssiben, ami inkább PSD-s, szintén ő és a pártja vették át a vezetést.

A megyében nyertek még Élesden, Vaskohszikláson, Rényben, Keményfokon, Belényesirtáson, Vasaskőfalván, Kisősiben, Tenkén, Oláhszentmiklóson, telegden, Tulkán és Cséffán, szoros versenyben álltak, de szerintük veszteni fognak Belényesben és Szentmártonban, vesztettek Magyarcsékén, Nagyürögdön, Hagymádfalván, Szombatságon, Diófáson, Barátkán, Kerpenyéden.

 

Mircea Mălan is ünnepélyes bejelentést tett, és megköszönte az eredményeket.

 

Ilie Bolojant a PNL székházában zajlott eredményvárón élőben kapcsolta a Digi24 stábja. Íme a teljes nyilatkozata. A bukaresti stúdió kérdéseit csak ő hallotta, fülhallgatón, a válaszai azonban hallhatóak és relevánsak.


Szeghalmi Örs