Bolojan: rosszul menedzselik a repteret

Bolojan: rosszul menedzselik a repteret
Valóságos kisexpozét tartott a nagyváradi repülőtér helyes üzemeltetési módjáról Ilie Bolojan polgármester, aki ezzel együtt a létesítményt fenntartó Bihar Megyei Tanácsot is élesen bírálta.

Csütörtöki sajtótájékoztatójának végén Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere élesen bírálta a Bihar Megyei Tanácsot, mert ez a polgármester megítélése szerint rosszul menedzseli a váradi repteret, ami miatt az nemhogy a város fejlődésének motorja, hanem a fejlődését fékező tényezővé vált. „Ez kompetencia, eltökéltség és finanszírozás kérdése, ezek közül a megyei tanács egyikkel sem rendelkezik” – fogalmazott a polgármester. Kifejtette: ahhoz, hogy a város fejlődjön, szüksége van légi összeköttetésre a fővárossal, illetve azokkal az európai régiókkal, amelyek komoly gazdasági erővel bírnak, és ahol sok román állampolgár él – ilyen régiók közé sorolta Észak-Olaszországot, Németországot és Nagy-Britanniát. Az elöljáró különböző statisztikákat idézve elmondta, hogy az utaslétszám tekintetében Nagyvárad gazdasági, turisztikai potenciáljával nem rendelkező repterek is jobban teljesítettek a tavaly, mint például a nagyszebeni, a bákói vagy a szucsávai, melyek a tavaly 400–600 ezres utaslétszámot értek el, ugyanakkor a debreceni reptér tavalyi utaslétszáma is 330 ezer volt, miközben a váradi reptér utasforgalma alig haladta meg a tavaly a 160 ezret. Bolojan megítélése szerint középszerű az a reptérmenedzsment, amelyik Nagyvárad potenciálja mellett kevesebb mint évi 400 ezres utasforgalmat biztosít.

Eleinte veszteséges

Mint mondta, egy új terminál építése vagy a kifutó modernizálása szükséges, de nem elégséges ahhoz, hogy a váradi reptér valóban fejlődést hozzon Nagyváradnak és Bihar megyének. Szerinte a váradi reptérnek olyan kedvező díjszabás-rendszert kellene alkalmaznia, ami az első években ugyan veszteségessé teszi ezt a szolgáltatást, viszont ennek segítségével be tudna törni és meg tudna maradni ezen a piacon. Mint mondta, az idő is sürgeti Nagyváradot, mert ha nem tudja megvetni lábát a reptéri szolgáltatások piacán, akkor csak még jobban lemarad a más hazai és külföldi városok reptereivel folytatott versenyben. Ebben a vonatkozásban példaként említette Debrecent, ahonnan decembertől öt új útvonalat nyitnak meg éppen azokra az úti célokra, amelyekre megszűntek a váradi járatok. Értetlenségének adott hangot amiatt, hogy a megyei tanács elutasította a váradi önkormányzat ajánlatát, hogy szubvenciókkal segítse új nemzetközi járatok finanszírozását.

Káderpolitika

A polgármester szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy fapados légitársaságok használják a váradi repteret, mert az itt lakók elsősorban a jegyárakat veszik figyelembe, amikor a légi utazás mellett döntenek. Bolojan kiemelte, hogy a Wizzairt vagy a Blue Airt mindenképpen meg kellene győzni arról, hogy Váradon is tevékenykedjenek. Ilie Bolojan élesen bírálta a megyei tanács káderpolitikáját is. Példaként említette azt, hogy a reptér igazgatótanácsának az élére Bimbó Szuhai Tibort, a váradi állatkert volt igazgatóját nevezték ki. „Nem tudom, hogy az állatkertben hány botkormány vagy repülőgépjárat van, amit irányítson” – jegyezte meg gúnyosan Bolojan, utalva Bimbó Szuhai Tibor korábbi munkakörére, majd hozzátette: „Szakemberek alkalmazására van szükség a globális piacról, akik tudnak tárgyalni a nemzetközi légitársaságokkal, akik csináltak már ilyesmit”.

Pap István