ERDON Országos hírek

2008.04.22. 15:06

Megkegyelmeztek a szekereknek

<p>A Szenátus csütörtökön hallgattólagosan elfogadta azt a törvénytervezetet, mely megengedi, hogy hegyű és dombvidéken, ahol nincs mód kerülőút építésére a szekerekkel is fel lehessen hajtani az országos jelentőségű útakra településeken kívül.</p>

A 2002/195-ös közlekedési törvény kiegészítésére készült törvénytervezetet nyolc RMDSZ-es, PNL-s, PSD-s, és PRM-s honatya terjesztette be, de nem került szavazásra áprlilis 17-éig, a határidő lejártáig, amikor hallgatólagosan elfogadottnak minősült.

A törvénytervezetben az is szerepel, hogy országos utakon március 16-ától  szeptember 14-éig állati vontatású járművekkel csak napközben, 7-20 óra között lehet közlekedni, szeptember 15 és március 15 között pedig 8 órától 17 óráig, tehát napvilág.

A törvény előterjesztői nem határozták meg, hogy mettől meddig terjed az a zóna, ahol szekérrel lehet országos jelentőségűnek minősített úton közlekedni.

A törvényjavaslatot még el kell fogadnia a Képviselőháznak is, hogy hatályba léphessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!