Bolojan körzetesíti a várost

Nagyvárad – Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere számos elképzelését ismertette tegnapi sajtótájékoztatóján. Ezek közül az egyik Nagyvárad körzetesítése volt.

Ilie Bolojan bejelentette, hogy a jövő héten közvitát tartanak a jövő évi helyi adókról és illetékekről, a városfejlesztésről, és kikérik a lakosság véleményét a csendrenteletről is. Ez utóbbi kérdéskörrel kapcsolatban Ilie Bolojan elárulta, hogy a  következő helyi tanácsi űlésen javasolni fogja azt, hogy korlátozzák a tömbházak földszintjén működő vendéglátóipari egységek esti nyitvatartási idejét és azt, hogy a tömbháznegyedekben lévő vendéglőkben csak nappal tarthassanak lagzikat azért, hogy a mulatozók éjszaka ne zavarják a lakókat.

Nagyobb tisztaságot

Ilie Bolojan szándékai szerint megtíltják majd, hogy a tömbháznegyedekben további garázsok épüljenek. A polgármester egyszerűsíteni akarja a különböző építkezési engedélyek megszerzésének ügyrendjét. A Polgármesteri Hivatal egyeztet a Kataszteri Hivatallal annak érdekében, hogy pontosan meghúzhassák a város határát, emellett problémát okoz az is, hogy vannak területek, melyek a város nyílvántartásában belterületként vanak bejegyezve, a Kataszteri Hivatalnál pedig külterületként. A polgármester találkozott a RER tisztasági vállalat részvényeseivel, ugyanis Boljan szerint a cég nem tesz eleget minden a szerződésben vállalt kötelezettségének. A jövő héten a polgáremester a vállalat felszerelésparkjának bővítéséről tárgyal a részvényesekkel, emellett rá akarja bírni a RER-t, hogy terjessze ki szolgáltatásait azok felé is, akikkel még nincs szerződése.

Körzetesítés

Bolojan elmondta, hogy a várost  körzetekre osztják és minden körzetnek lesz egy felelőse, akinek az lesz a feladata, hogy jelezze a városházán, ha valamilyen szolgáltatás nem működik megfelelően az adott szektorban vagy ha bármilyen, a polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozó megoldandó problémát észlel. Bolojan hozzátette, hogy a jelenlegi multifunkcionális központok szerepét kibővítik, azokat a városháza kihelyezett irodáivá alakítják át. “Minek rendeljük a polgárokat minden problémájukkal ide a városházára? Ha valamilyen kérvénnyel, kéréssel fordulnak hozzánk, azt benyújthatják majd a hozzájuk legközelebb lévő multifunkcionális központban, ahonnan az irodavezető a nap végén elhozza a városházára az összegyűlt kérvényeket” – vázolta a tervet a polgármester.