Boldog kiáltozás

Boldog kiáltozás
Nagyvárad – Komiszár János képzőművész grafikáiból nyílt kiállítás hétfőn Boldog kiáltozás címmel a nagyváradi Tibor Ernő Galériában.

A hétfő délutáni tárlatnyitó első része a Magyar Költésze Napja jegyében telt, ugyanis  Erdei Sándor debreceni költő olvasott fel saját költeményeiből a galériában megjelent, sajnos kis számban megjelent közönségnek. A művészi hatást Guessous Majda Mária népiének-előadóművész éneklése emelte, aki magyar népdalokat adott elő, de egy Kalevala dallamot is megszólaltatott, nagy tetszést váltva ki az egybegyűltekből.

A művészi műsort követően Erdei Sándor a Komiszár János grafikáihoz írt rövid költeményeiből olvasott fel egy párat, majd maga a képzőművész szólt a megjelentekhez. „Azért rajzolok mert kell”- jelentette ki Komiszár János, felelevenítve azt, hogyan is keletkeztek a kiállított grafikák. Mint mondta, ezek a rajzok amolyan firkákból születtek. Elmesélte, hogy élete során mintegy negyven konferencián vett részt, és ezen konferenciák szüneteiben firkálgatott. Ennek az alkotó játszadozásnak az eredményei lettek azok a grafikák, melyek egy része most Nagyváradon is látható. A jó hangulatú kulturális esemény végén Guessous Majda Mária buzdítására a népdalelőadó és a közönség közösen énekeltek el egy magyar népdalt.

Pap István