Bojkottálják a nyolcadikosok próbavizsgáit

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
1.100 tanintézményben bojkottálják a pedagógusok a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőn kezdődő próbavizsgáját – közölte a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI).

Az érdekvédelem azt követően döntött így, hogy sem a kormány, sem a parlament két házának elnöke nem válaszolt a követeléseiket tartalmazó beadványra.

Az ország 28 megyéjének 1.100 oktatási intézményében döntöttek úgy a szakszervezeti tagok, hogy nem vesznek részt a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőtől szerdáig zajló próbavizsgáján. A FSLI közleménye értelmében a kezdeményezést az érdekvédelem országos vezetősége és a szülői egyesületek országos szövetsége is támogatja.

A FSLI többek között azt kéri a kormányhoz és a két házelnökhöz intézett beadványában, hogy mondjanak le a kilátásba helyezett iskola-összevonásokról, a leépítésekről és bizonyos pótlékok megszüntetéséről, valamint hogy növeljék az úgynevezett fejpénz összegét. Amiatt is elégedetlen a szakszervezet, hogy a 2017/153-as kerettörvény értelmében – amely megszabja, hogy a legkisebb és a legnagyobb fizetés aránya 1 a 12-höz – a pedagógusok 1,64 és 2,76 közötti szorzóval a bértábla alsó harmadában foglalnak helyet.

Az érdekvédelem azt is kilátásba helyezte, hogy a március 19-e és 22-e között zajló próbaérettségit is bojkottálni fogja.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .