ERDON Helyi hírek

2008.07.09. 14:30

Szatmári lovastorna–siker

<p>Szatmár megye – A Habsburg család vendégeként készült fel az öttagú szatmári gyermekcsapat a versenyre.</p>

A szatmárnémeti Galopp Egyesület lovastorna csapata az elmúlt hét végén is részt vett a sóskúti lovastorna versenyen. A gyerekek a versenyt megelőző egy hétig Habsburg Eilika vendégeiként készültek fel a versenyre, aki istállót tart fenn Sóskúton. A mostani verseny immár a negyedik volt a sorban az idén. A szatmári gyerekek szép sikereket arattak. Utánpótlás egyéniben Sipos Orsi ezüstérmet, Sámi Zsuzsa bronzérmet szerzett, míg csapatversenyben a Sóskúti Manók – Galopp közös csapat aranyérmes lett. Az aranyérmes közös csapatban  a Galopptól Varga Csenge, Sámi Zsuzsa, Sipos Orsi és Boér Erik versenyzett, a Sóskúti Manókat pedig Müller Réka, Virág Anna és  Habsburg Karl Konstantin képviselte. Említést érdemel, hogy a közös csapat erre a versenyre állt össze, és az is figyelemre méltó, hogy az összes gyerek most idult először csapatban, miként az is, hogy Habsburg Ottó unokája, a 4 éves Karl Konstantin volt a csapat legfiatalabb tagja.

További sikerek

Boér Blanka ismét hozta a formáját, és C kategóriában,  egyéniben aranyérmes lett, míg ugyancsak ő, jelmezes pas de deux-ban (páros versenyben) a Sóskúti Manós Horváth Petrával alakítva párost, bronzérmet nyert. A C kategóriás csapatversenyben Blanka a Sóskúti Manók csapatának tartalék–versenyzőjeként kötelező vágtagyakorlataival segitette a csapatot az aranyéremhez. (Bővebben: www.galopp.ro).

Bódi Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!