ERDON Helyi hírek

2008.08.07. 12:41

Aszfaltozott út vezet majd a bodvaji vashámorhoz

<p>Kovászna megye - Szeptemberben már aszfaltozott úton juthatnak el a turisták Erdővidék egyedi ipartörténeti emlékművéhez, a bodvaji vashámorhoz.</p>

Bardócz Csaba, Bacon község polgármestere elmondta: a helyi önkormányzat 1 millió eurót nyert pályázat útján a SAPARD program keretén belül, az erdei utak feljavítására.
Ebből az összegből fedezik a vashámorhoz vezető 11 kilométeres valamint az úgynevezett Dimény rész 8 kilométeres útszakasznak a leaszfaltozását.
A polgármester azt reméli, hogy a javítási munkálatok eredményeképpen fellendül a turizmus, egyre többen látogatják meg a történelmi jelentőséggel bíró kohót és a hétvégi házak száma is megszaporodik.
A bodvaji vashámor nem pusztán egy ipartörténeti emlékmű, hanem a magyar történelem egy szimbolikus helye, hiszen az 1848-as forradalom és szabadságharc idején itt öntötte Gábor Áron a székely honvédség első ágyúját.
Az emlékművet 2006-ban újították fel, ekkor került át Bacon községtől a Kovászna megyei önkormányzat tulajdonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!