Biztosan lesz verseny

Szatmárnémeti — Még sok részlete tisztázatlan az ebben az évben induló „kert–szépségversenynek”. Már tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy az önkormányzat, illetve a szatmárnémeti Környezetvédelmi Ügynökség „kert–szépségversenyt” szervez. A versenyre három kategóriában lehet majd jelentkezni: legszebb kert, legszebb erkély és legrendezettebb tömbház körüli zöldövezet.

A verseny népszerűsítése még várat magára, mivel a helyezettek nyereményei nincsenek pontosan leszögezve. Az már szinte biztos, hogy a legrendezettebb tömbház körüli zöldövezet kategória első helyezettjeinek tömbházátának hőszigetelését az önkormányzat állja majd, aminek az elkészíttetése órási anyagi megterhelést jelentene a lakóközösség számára — mondta el lapunknak Radu Anderco, a Lakossági Ügyfélfogadó és Információs Központ irodavezetője.

Csak Szatmárnémetiben

Csak amiatt nem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy ez lesz ezen kategória első helyezettjének nyereménye, mert a Városi Tanács következő gyűlésén fog szerepelni ez a napirendi pont. Az ország több városában rendeztek már hasonló versenyt. A legtöbb esetben azonban, pénznyeremény járt a díjazottaknak, tehát, Szatmárnémeti lesz az első város, ahol ilyen nagyságrendű nyeremény jár a legrendezzebb tömbház körüli zöldövezetért. További kérdéseket vet fel, hogy a benevezett zöldövezeteket, nem–e teszik majd tönkre a közeljövőben sorra kerülő vezeték– és útburkolatcserék. Mindenesetre, biztosan lesz verseny — magyarázta Anderco.