Bíznak a peleskei karatékában

Bíznak a peleskei karatékában
Szatmár megye – Villáminterjú dr. Kovács Ottóval. A Samuraiul SK karate–egyesület lázári szekciójának elnöke, dr. Kovács Ottó szerint sportolói megértek a rangos tornákon való résztvételre.

– Idén már lázári karatékák is részt vettek a Samuraiul SK és a Nord Vest Karate SK által rendezett megyei bajnokságon. Hogyan értékeli sportolói teljesítményét lévén, hogy tapasztaltabb karatékák ellen is kűzdöttek?

– Nem hiszem, hogy minden esetben látszott a különbség a lázári és tapasztaltabb karatékák között, ugyanis Magos Róbert és Filer Iván edzők remek munkát végeznek nálunk is. A Traian Vuia Iskolaközpontban rendezett versenyen a lázári karatákák helyt álltak, és nagyon jól teljesítettek. Szervezés szempontjából is kiváló verseny volt. Öröm volt látni, hogy a gyermekek is arra törekedtek, hogy a legjobbat mutassák tudásukból.

– Van olyan karatéka, akinek teljesítménye önt is meggyőzte?

– Összeségében mint jól harcoltak, fiúk és lányok egyaránt. Godja Bettina, Nagy Eszter és Alexa István teljesítménye kimagaslóan jó volt. Ha így folytatják, igéretes jövőjük lehet a karate sportban.

– Ezek szerint van igény a karate–oktatásra is.

– Valóban így van. Annak is nagyon örülök, hogy segítséget is kapunk ezek megvalósításához. Gábor Éva iskolaigazgató jóvoltából már Nagypeleskén is tartunk állandó edzéseket. Nagyon sokat jelentkeztek onnan is. Biztos vagyok benne, hogy nemsokára Nagypeleskén is lesz karatéka, aki bajnokságot, vagy rangos tornát fog nyerni.

Pesek Attila