Bírság a Karhtago Toursnak

Kolozs megye – A Kolozs megyei fogyasztóvédelmi hivatal (OPC) 4.000 lejjel bírságolta meg a Kartago Tours céget, miután annak egyik járata kedden 16 órás késéssel indult el a kolozsvári repülőtérről Tunézia felé.

Lenuţa Şuteu, a Kolozs megyei fogyasztóvédelem igazgatója pénteken a MEDIAFAX-nak elmondta a bírságot a szerződésben foglaltak be nem tartása miatt bírságolták meg, amelyek előírták, hogy a 133 utas hétfőről keddre virradó éjszaka 2.45 órakor kellett volna elinduljon Tunézia felé, ehhez képest pedig kedden 18.10-kor indult el velük a repülő. “A repülőtér vezetőségétől származó információink szerint a repülő felszállhatott volna a köd leszállta előtt, a megszabott időpontban, ha idejében érkezik meg a kolozsvári repülőtérre” – mondta Şuteu.

Az igazgató szerint az utasok is kártérítést követelhetnek a vállalattól. Kedd reggel 133 utas várakozott hiába a kolozsvári nemzetközi reptéren, mivel a Tunéziába induló gép a köd miatt nem tudott felszállni. Az utasok azt állítják, hogy a Kartago Tours nem értesítette őket a helyzetről, így nem is mehettek haza a reptérről, hogy a megfelelő időben visszatérjenek.