Bíróságra került a gyilkos

Akt.:
Bíróságra került a gyilkos
Jelenleg előzetes letartóztatásban van az a férfi, aki tavaly december elején megölt egy idős nőt annak otthonában Nagyváradon, ezután ki is rabolta őt.

Az Arad megyei férfi, F. M. L. ellen országos körözést adtak ki, a gyilkosság után két héttel fogta el őt a szebeni rendőrség, emberölés és lopás miatt az ügy bíróságra került.

A gyilkosságról részletesebben: a 68 éves idős hölgyet 2018. december 3-án holtak találták otthonában, Nagyvárad-Velencén. Gyilkosságra utaló jeleket találtak, majd a vizsgálatok során kiderült, hogy az idős nő erőszakos halált halt, a fején több ütés nyoma látszott. A tettest közel két héttel később fogta el a rendőrség. Időközben kiderült, hogy a gyilkosság 2018. november 26-án történt, a tettes egy kemény, tompa tárggyal több ütést mért az áldozat fejére, súlyos sérüléseket okozva neki; a nő elesett, majd életét vesztette. Mint kiderült, a férfi ellopta a nő aranyláncát, melyet a nyakából vett ki, egy karkötőt és két gyűrűt, ezeket is viselte az idős nő, valamint egy mobiltelefont és egy laptopot is. F. M. L.-nek több lopási ügye is volt már azelőtt. Az ellopott aranyékszereket és eszközöket a rendőrség megtalálta egy zálogházban.