ERDON Országos hírek

2017.06.20. 17:06

Ponta: a bizalmatlansági indítvány elbukik; csütörtökön kormányülés lesz és remélem minden miniszter eljön

A Grindeanu-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány el fog bukni és reméli, hogy a csütörtöki kormányülésen minden miniszter részt fog venni, nyilatkozta kedden Victor Ponta kormányfőtitkár.

A Grindeanu-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány el fog bukni és reméli, hogy a csütörtöki kormányülésen minden miniszter részt fog venni, nyilatkozta kedden Victor Ponta kormányfőtitkár."Az indítvány megbukik és akkor csütörtökön rendes kormányülést tartunk, meggyőződésem, hogy minden miniszter eljön majd"- nyilatkozta Ponta.

A kormányfőtitkár elmondta, 246 honatyával beszélt a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) soraiból és legalább 13 személy nem szavazza meg az indítványt.

Ponta szerint még 19 óra van hátra a bizalmatlansági indítvány szavazásáig, a hátralévő időszakban még "racionális" megoldásra juthatnak.

"Elmagyarázom minden kollégámnak, hogy még 19 óra van hátra, amikor racionális megoldásra juthatunk, utána már nem lehet. Utána vagy megbukik a bizalmatlansági indítvány, ami az RMDSZ szavazatai nélkül egyértelmű, és akkor van egy hivatalban lévő kormányunk szeptember-októberig, amely összeveszett saját pártjával, vagy megszavazzák a bizalmatlansági indítványt és akkor minden Klaus Iohannison múlik, nálunk nem marad semmi" - állítja Ponta.

Ponta elismételte, nem hiszi, hogy a PSD-ALDE koalíciónak meglenne a kellő számú szavazata a kormány megbuktatásához.

"Ha meglenne a kellő számú szavazatuk, akkor nem követték volna el a hétfő esti tárgyalások során ezt az óriási hibát. Az RMDSZ azt kérte, amit 16 éve kérnek, ők nem hibásak ezért. De egyszer világgá kürtölték, hogy megvannak az RMDSZ szavazatai, utána pedig kiderült, hogy az RMDSZ nem vesz részt a szavazáson, amit nagyon jól tesznek, hiszen egyik párt sem vesz részt, ami természetes dolog, ugyanis ez a PSD belső harca és nem veszel részt mások harcában, mert neked sem tetszene, ha más beleszólna a te belső harcaidba" - mondta Ponta.

Ponta hozzáette, hogy a bizalmatlansági indítvány után a PSD jövője "tragikus" lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!