ERDON Országos hírek

2014.12.23. 11:09

Állásfoglalás

Az RMDSZ Maros megyei szervezete veszélyesnek tartja a Poliesti-i táblabíróság 2014. november 26-án hozott döntését, melynek következtében a Székely Mikó Kollégiumot visszaállamosították és Markó Attila parlamenti képviselőt, Marosán Tamást, a református egyház volt jogtanácsosát, valamint Silviu Climet, az Igazságügyi Minisztérium akkori bizottsági tagját három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az RMDSZ Maros megyei szervezete veszélyesnek tartja a Poliesti-i táblabíróság 2014. november 26-án hozott döntését, melynek következtében a Székely Mikó Kollégiumot visszaállamosították és Markó Attila parlamenti képviselőt, Marosán Tamást, a református egyház volt jogtanácsosát, valamint Silviu Climet, az Igazságügyi Minisztérium akkori bizottsági tagját három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.Szolidaritásunkról biztosítjuk a véleményünk szerint igazságtalanul meghurcolt tisztségviselőket, akik jóhiszeműen, a közösség megbízásából végezték érdekvédelmi munkájukat.

A példátlan bírósági ítélet, véleményünk szerint, sérti a jogállamiság elveit, a magántulajdonhoz való jogot, valamint azt sugallja, hogy a megszerzett jogokat el lehet veszíteni. A Mikó ügyben hozott döntés precedens értékű, így aggodalommal vettük tudomásul a volt Maros megyei prefektus azon intézkedését, melyben a Bánffy-örökösöknek jogerősen visszaszolgáltatott javak visszaállamosítását kéri rendkívüli perorvoslat révén.

Bízunk abban, hogy a Mikó ügyet követően nem kerül sor több visszaállamosításra és a restitúciós folyamat folytatódni fog.

A Maros megyei RMDSZ Területi Képviselők Tanácsa

Kelt, 2014. december 22, Marosvásárhelyt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!