Birchall: támogatjuk az üzleti szféra szerepvállalását a közvitákban és az intézményekkel folytatott hivatalos párbeszédben

Birchall: támogatjuk az üzleti szféra szerepvállalását a közvitákban és az intézményekkel folytatott hivatalos párbeszédben
Ana Brichall európai ügyekért felelős miniszter úgy nyilatkozott, támogatja, hogy az üzleti szféra minél aktívabban vállaljon szerepet úgy a nyilvános vitákban, mint a közintézményekkel folytatott hivatalos párbeszédekben.

Ana Birchall a romániai vállalkozók országos szövetségének delegációjával folytatott megbeszélést csütörtökön. A külügyi tárca pénteki közleménye szerint a találkozón a felek megállapodtak abban, hogy állandó párbeszédet és tapasztalatcserét tartanak fenn olyan, az európai közösséget foglalkoztató kérdésekről, mint a Brexit hatása az üzleti életre, az Európa 2020 stratégia, vagy az Az EU Duna Régió Stratégiája.

Szó esett az Az Európai Unió Tanácsának elnöksége átvételéről is, amely 2019 elején esedékes Románia számára. Az európai ügyekért felelős miniszter nagyszabású tervként jellemezte Romániának ezt a feladatát, amelyben a kormányon kívül a közintézményeknek, a civil- és versenyszférának, az akadémiai köröknek, az egész társadalomnak részt kell vállalnia.

Ana Birchall támogatta a romániai vállalkozók országos szövetségének arra irányuló javaslatát, hogy a két fél képviselőiből álló munkacsoportot hozzanak létre, amelynek a párbeszéd fenntartása legyen a célja a legaktuálisabb kérdések közös megvitatása érdekében.

www.agerpres.ro