Bírálja Stelian Ion USR-képviselő Iohannis államfőt, amiért jóváhagyta az új belügy- és külügyminiszter kinevezését

Bírálja Stelian Ion USR-képviselő Iohannis államfőt, amiért jóváhagyta az új belügy- és külügyminiszter kinevezését
Bírálta szerdán a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője, Stelian Ion Klaus Iohannis államfőt, amiért jóváhagyta Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezését.

Egy Facebook-bejegyzésben Stelian Ion “szégyenletesnek” nevezi a két új kormánytag kinevezését. “Nem lehet nem feltenni a kérdést, hogy milyen oldalon játszik tulajdonképpen az államfő” – fogalmaz a képviselő, aki szerint az eddig Konstanca megyei szenátorként tevékenykedő Nicolae Moga az elmúlt csaknem két évtizedben “folyamatosan támogatta Mazărét és Nicuşor Constantinescut a konstancai városkassza kifosztásában”.

Stelian Ion szerint Moga miniszteri kinevezése “abszurd bohózatba” illő, mert “miközben az igazságszolgáltatás felszámol egy maffiabandát, és a főnököket börtönbe veti, hadnagyuk a rendőrség felettese lesz. “Ramona Mănescu pedig nem tudja igazolni számottevő vagyonát, amelynek egy részére kétes tranzakciók révén tett szert. (…) Ezt érdemli Románia, Klaus Iohannis elnök úr?” – zárja bejegyzését Stelian Ion.

Klaus Iohannis államfő szerda reggel írta alá a Nicolae Moga belügyminiszteri és Ramona Mănescu külügyminiszteri kinevezéséről szóló rendeletet. Előbbi Carmen Dant váltja a belügyi tárca élén, utóbbi Teodor Meleşcanu volt külügyminiszter helyét veszi át. A Dăncilă-kabinet új tagjai a Cotroceni-palotában zajlott ceremónia keretében tették le a hivatali esküt, Klaus Iohannis jelenlétében.

 

www.agerpres.ro