Bikfalvi marad a Gloria Buzăunál

Bikfalvi marad a Gloria Buzăunál
Még egy évig marad a Gloria Buzău labdarúgó–csapatnál Bikfalvi Erik. A 23 éves középpályást a Steaua vezetői télen engedték át kölcsönjátékosként a munténiai csapathoz Ninuval, Tudoséval, Filipel és Liţuval együtt.

A 2007–2008–as idény végén mind az öt játékos szerződése lejárt, azonban a labdarúgók úgy döntöttek, maradnak továbbra is a Gloriánál. „Továbbra is kölcsönjátékosként szerepelünk majd a Gloriánál – mondta lapunknak Bikfalvi. – Nagyon jól érzem itt magam: családias a hangulat. És nem utolsó sorban játszhatok. A Steaua vezetői felajánlották, hogy térjünk vissza Bukarestbe, azonban nem garantált, hogy játszani tudnánk a Steauánál, mivel ott nagyon nagy a konkurencia. Ezért is döntöttem én és másik négy társam úgy, hogy inkább még maradunk egy évig. Hogy mi lesz utána, az majd elválik” – folytatta a Nagykárolyi Keizer FC–nél, Pintér Sándor keze alatt nevelkedett játékos.

A Gloria egyébként javában készül a július végén kezdődő idényre. Eddig egy Brassó melletti településen edzettek, hétvégén pedig egyhetes osztrák edzőtáborba utaznak, ahol több felkészülési mérkőzést fognak játszani. „Remélem a 2008–2009–es idényben nem kell már izguljunk az utolsó mérkőzésig, hogy bentmaradunk–e az élvonalban, vagy sem” – mondta Bikfalvi.

A Gloria egyébként az elmúlt idényt a 14. helyen zárta az I. Ligában, és csak egy ponttal volt jobb a Ceahlăul Piatra Neamţ–nál, amely csapat már kieső helyzen zárt az élvonal táblázatában.