Biharországiak találkozója: néptáncfesztivál és focitorna

Biharországiak találkozója: néptáncfesztivál és focitorna
Biharország színe-java elnevezéssel kétnapos fesztivált rendeztek a berettyóújfalui Morotva-liget kellemes környezetében, a Pálfi István Sportcsarnok mellett, ahol egy horgásztó is várta a kikapcsolódni vágyókat. A rendezvény során kispályás focitorna is volt.

A múlt hét végi rendezvénysorozat több programjába is bekapcsolódtak Bihar megyei résztvevők, többek mellett az érsemjéni néptáncosok. Utóbbiak nem csak a színpadon, hanem a focipályán is „felléptek”, hiszen vasárnap a fesztivál legnépszerűbb programjaként nemzetközi kispályás focibajnokságot rendeztek. A magyarországi csapatok mellett borsi, szentjánosi együttesek is beneveztek az öregfiúk számára meghirdetett küzdelembe, továbbá a Biharország folyóirat vegyes csapata.

Képviselő hálóőr

A folyóirat kapuját Szabó Ödön parlamenti képviselő védte, a mezőnyjátékosok között volt Zatykó István, Nagy Attila, Finta József, Szabó Krisztián, Szalai Ferenc, Bakos Csaba, Botházy Nándor, valamint Sall László költő Göteborgból, illetve Szűcs László lapszerkesztő. Ugyan a csapat a vasárnap déli kánikulában veretlenül zárta a csoportkört, a szentjánosiakkal döntetlenre végezve (1–1), s legyőzve a derecskeieket (2–1), jobb gólarányával a Szentjánosi Frédi és társa csapat jutott tovább. Mint kiderült, később meg is nyerték a kilenc csapatos selejtezőt, s jutalomként a délután folyamán megmérkőzhettek a Ferencváros öregfiúk csapatával. Mintegy fájdalomdíjként, végül a biharországos csapatkapitány is beállhatott a szentjánosiak közé a zöld-fehérek elleni meccsen.

Címkék: ,