Évértékelés

2021.02.12. 14:43

Faültetésre biztatja a váradiakat Pető Dalma

2020 a megszokott módon kezdődött, de a koronavírus miatt márciustól teljesen átalakult – idézte fel a történteket az RMDSZ székházában tartott csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján Pető Dalma városi önkormányzati képviselő.

Ciucur Losonczi Antonius

Pető Dalma szerint a már klasszikusnak számító beadványok helyét átvette a közösség direkt, konkrét megsegítése. Éppen ezért március végén létrehozták az Együtt vagyunk! önkénteshálózatot, amelynek az Összefogás Nagyváradért Egyesület egyik alelnökeként az egyik koordinátora volt. A nagyváradi és Bihar megyei RMDSZ, a történelmi egyházak, mintegy 12 civil és ifjúsági szervezet, 103 önkéntes dolgozott, működött együtt. Mindeközben a 2019-ben tanácsosként kezdeményezett munkái is beértek: a 19-es óvoda és a Szacsvay Imre Általános Iskola biharpüspöki épülete hátsó bejáratának rendbetétele, élhetőbb körülmények teremtése a Huszár (Roșiorilor) utcán lakók számára. Újraválasztása után novembertől újabb beadványokat iktatott: fekvőrendőrt kért a 19-es óvoda előtti gyalogátkelőhöz – erre még várja a választ; kérvényezte azt, hogy az Európa-lakóparkban és Biharpüspökiben is legyen ünnepi díszkivilágítás; fedett buszmegállót kért Püspöki egyik megállójába – az OTL válaszában közölte, hogy előirányozták az idei évre; kérte a Bunyitay Vince utca helyesírási javítását, mert hibásan szerepelt a névjegyzékben és kérvényezte egy már teljesen belakott utca nevének hivatalossá tételét.

Az év végén jótékonysági tevékenységeket is kifejtett, idén pedig újabb beadványokat iktatott. Kérte a belső udvar rendbetételét a Rogériusz negyedben; két év után újra kérvényezte a Rhédey-kertben található szökőkút felújítását. Beadványban firtatta, segítettek-e a lakótársulások vezetőinek 2020-ban abban, hogy alternatív fizetési módokat vezessenek be, különös tekintettel a pandémiára? Közbenjárt a Szacsvay Imre Általános Iskola igazgatónője kérésére abban, hogy a biharpüspöki épületben az emeleten mosdókat alakítsanak ki. Közbenjárására ezer lejes gyorssegélyt utaltak ki egy tavaly történt tűzvész kárvallottjainak, és tudatta a Templom téren élőkkel, hogy az idén tavasszal elkezdődnek az aszfaltozási munkálatok

„Továbbra is várom a nagyváradiak észrevételeit, javaslatait, megoldásra váró problémáit, Facebookon privát üzenetben vagy a peto_dalma@yahoo.com e-mail címre” – közölte Pető Dalma, aki végül faültetésre buzdított. „Értesítsenek, ha olyan közterületet ismernek, ahova a műszaki igazgatóság fát tud majd ültetni. Február végéig várom a javaslatokat Facebookon vagy az említett e-mail címen, összegzem, március elején pedig iktatni fogom” – ígérte.

A borítóképen: Pető Dalma nagyváradi önkormányzati képviselő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!