ERDON Helyi hírek

2008.12.23. 13:07

Vitamentes volt a Megyei Tanács idei utolsó ülése

<p>Nagyvárad - Az előző alkalmaktól eltérően zökkenőmentesen zajlott le a Megyei Tanács idei utolsó ülése. A jelenlevő önkormányzati képviselők nyolc napirendi pontot fogadtak el egyhangúlag.</p>

A megyei önkormányzati képviselők közül csupán egy hiányzott (Kiss Sándor alelnök), így a testület határozatképesnek bizonyult. Mivel a november 30-i parlamenti választásokon a demokrata-liberális Ştefan Seremi képviselői, a szociáldemokrata Ioan Mang pedig szenátori mandátumot szerzett, az összeférhetetlenségi kritérium miatt megyei tanácsosi helyüket a pártlistákon utánuk következő politikusok foglalhatták el. Mircea Criste (PD-L) és Pavel Emilian (PSD) jelölését a jelenlevők egyhangúlag elfogadták. Harmadik napirendi pontként szintén beleegyeztek abba, hogy Marcel Iova legyen a Bihar Megyei Lakosság-nyilvántartó Hivatal ügyvezető igazgatója. Egyetlen változtatást eszközöltek csupán a határozattervezeten, éspedig azt, hogy az új vezető a szavazás pillanatától kezdve töltse be ezt a funkciót.

Bővíthetik a repülőteret

A 6. napirendi ponthoz Ionuţ Gheorghe liberális tanácsosnak, a Közrendet Felügyelő Területi Hatóság (ATOP) vezetőjének akadt hozzáfűznivalója. Azt kérte: úgy szerepeljen a határozattervezetben, hogy a megyei tanácsosok elvi beleegyezésüket adták ahhoz, hogy a jövő évi költségvetésben egy bizonyos összeg legyen elkülönítve az ATOP számára is. A javaslatra rábólintottak az egybegyűltek, mint ahogyan arra a határozattervezetre is, hogy az államnak, illetve a Környezetvédelem és Fenntartható Fejlődés Minisztériumának a kezeléséből a megye, illetve a Bihar Megyei Tanács igazgatása alá kerüljön egy olyan terület, mely a váradi repülőtér szomszédságában található. Radu Ţîrle tanácselnök azért tartotta fontosnak ennek a napirendi pontnak az elfogadását, mivel így ezen a területen bővíteni lehet majd a korszerűsítendő repülőteret egy új terminállal.

Ciucur-Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!