Felújítás

2020.04.20. 09:53

Felújítják az orvosi rendelőket Bihardiószegen

A napokban befejeződött az orvosi rendelők felújításának első szakasza Bihardiószegen. A részletekről Mados Attila polgármestertől érdeklődtünk.

Forrás: Facebook/Mados Attila

Törő Enikő

A község központjában lévő 40–50 éves épületre már ráfért a felújítás: tatarozva volt ugyan, de komolyabb renováláson nem esett át, tudtuk meg a polgármestertől. Az épületben jelenleg négy családorvosi rendelő van, illetve egy fogorvosi is, mindegyikük magánorvosként praktizál. A felújítás első szakaszán már túl vannak: kicserélték a rendelők ablakait. A belső ajtók cseréje következik, majd a belső falak felújítása, ősszel pedig, a tél beköszönte előtt, a fűtésrendszert is szeretnék helyreállítani. Mint megtudtuk, a felújítást saját költségvetésből finanszírozzák, az adófizetők pénzéből. A munkálatok teljes költsége körülbelül 250 ezer lej, ebben a fűtésrendszer helyreállítása is benne van. A kivitelezést helyi erőből oldották meg, az önkormányzatnál dolgozó kőművescsapat végzi a munkálatokat. Az épület a felújítások ideje alatt is használatban van.

Mint megtudtuk, a koronavírus-járvány ilyen téren nem érintette a települést, ugyanis gőzerővel zajlanak a munkálatok. Több utcában aszfaltoznak, a mezei út munkálatai szintén folynak, a szennyvízhálózat egyes részeit is hamarosan átadhatják, fejtette ki lapunknak Mados Attila. Jelenleg zajlik a Tószer-Köleses településrészen az új vízhálózathoz való csatlakoztatás, és tervben van, hogy idén minden háztartás esetében megtörténik ez. A legtöbb munkálatot helybeliek végzik.

Borítóképen: a bihardiószegi orvosi rendelői épület bejárata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!