Elfogva

2019.12.30. 13:16

Több mint 30 illegális határátlépésre készülő személyt fogtak el Várad közelében

Bors körzetében 20, Érmihályfalva környékén 11 határsértésre készülő személyt fogtak el szombaton.

A Borshoz tartozó határövezetben hőérzékelő készülékek segítségével fogtak el 20, a határhoz gyalogosan közelítő személyt, akikről kiderült, hogy iraki, afganisztáni, iráni és szíriai állampolgárok. Romániában letelepedési menedékkérelem alapján tartózkodtak, és már csak 500 méter választotta el őket a határvonaltól. Tizenegy személy iraki, öt szíriai, három iráni és egy afganisztáni, öt 12 és 17 év közötti kiskorú, a felnőttek életkora 18 és 52 év közötti. Kihallgatásuk során elismerték, hogy Magyarországra igyekeztek.

Az érmihályfalvi határrendészek nagykárolyi kollégáikkal vállvetve a DN 19-es országúton járőrözve állítottak meg egy román állampolgár által vezetett járművet, melyből 11 személy került elő, akik utasként tartózkodtak benne: három férfi, két nő és hat kiskorú, a felnőttek életkora 24 és 34, a gyerekeké 11 hónap és 13 év között váltakozott. Ők is Magyarországra, onnan Nyugat-Európába igyekeztek volna.

Valamennyiük ellen illegális határátlépési kísérlet vádjával indult eljárás.

 

(A borítóképen: a 11 elfogott személy Érmihályfalva közelében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!