Bihar hírei

2019.02.07. 11:10

Modernizálják a szentimrei kultúrházat

Nemrégiben nekifogtak a hegyközszentimrei kultúrház teljes modernizálásának. Mint megtudtuk, a kivitelezés határideje két év, ám dr. Nagy Miklós polgármester reméli, hamarabb végeznek.

Nemrégiben nekifogtak a hegyközszentimrei kultúrház teljes modernizálásának. Mint megtudtuk, a kivitelezés határideje két év, ám dr. Nagy Miklós polgármester reméli, hamarabb végeznek.

A tavalyi, 11. hegyközszentimrei borverseny alkalmát kihasználva kérdeztük a helyi illetőségű dr. Nagy Miklóst, Szalárd község polgármesterét: milyen fejlesztési projektjeik futnak, illetve milyen beruházásokat terveznek. Az elöljáró sok egyéb mellett említette a kultúrház teljes renoválását, mellyel akkor a közbeszerzési eljárás lefolytatása előtt álltak (lásd BN, 2018. február 16.). Nemrégiben tartották meg a faluban a 12. borversenyt és ez újra alkalmat adott a téma felelevenítésére, annál is inkább, mert a faluközpontba érve, bár már esteledett, még láttuk: a kultúrház kerítésének egy része hiányzik, előtte építési törmelék van, az úton erőgép nyomai kígyóznak. Az iskola nagytermében tartott borversenykor, míg a díjátadásra várakoztunk, a polgármester elmondta: lezajlott a közbeszerzés és nekikezdtek a régen várt és igencsak időszerű modernizálásnak. Hogy mennyire szükség van a kultúrházra, arra mi sem volt jobb bizonyíték, mint hogy a borversenyt is hosszú évek óta az iskola tornatermében tartják, ami szerencsére elég nagy, ám ennek ellenére már „kinőtték”, az érdeklődők száma évről-évre gyarapszik (akárcsak a borminták száma), már nem meglepő, ha a csak a mulatságra jelentkezőket egy idő után már el kell utasítani helyhiány miatt.

Teljes felszerelés

A munkálat a borverseny előtti héten kezdődött meg, tudtuk meg dr. Nagy Miklóstól. Ennek során leverték már a vakolatot és gyakorlatilag csak a csupasz falak fognak megmaradni, hiszen a teljes tetőzetet kicserélik, csakúgy, mint az ajtókat, ablakokat, a villanyhálózatot, bevezetik a központi fűtést. Az intézményt ellátják majd teljes berendezéssel, vagyis székekkel, az új színpadhoz új függöny is dukál, nem beszélve a hangosítási berendezésekről és az öltözőkről, mosdókról, a konyháról. Az épületet mintegy egybenyitják a közvetlenül mellette lévővel, amit a helyiek „óvodának” mondanak, s mely korábban önállóan is helyet adott kisebb léptékű rendezvényeknek. Az ingatlan(ok) mögött egy domboldal van, amit támfallal erősítenek meg, az előttük lévő teret is rendezik, zöldövezettel, parkolóval. A beruházás értéke 500 ezer euró+áfa, az önrész 10%, a kivitelezési határidő 2 év, ám a polgármester szeretné, ha hamarabb végeznének. A községben további beruházások is zajlanak, ezekről egy következő alkalommal adunk számot.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!