Bihar hírei

2018.12.21. 09:37

Csodasarok került a sbs III. osztályba

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola III-os diákja, Boda Boglárka Bíborka Csige Sándor konzultól vehette át csütörtök délelőtt a Miénk a város! elnevezésű pályázaton nyert jutalmát.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola III-os diákja, Boda Boglárka Bíborka Csige Sándor konzultól vehette át csütörtök délelőtt a Miénk a város! elnevezésű pályázaton nyert jutalmát.A budapesti Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága hatodik éve hirdeti meg Miénk a város! című pályázatát, melyen Kárpát medence-szerte vesznek részt kisdiákok. A pályázat, mely valójában egy játék-sorozat, témájában minden esztendőben kapcsolódik az Államtitkárság által meghirdetett tematikához, ez idén a család volt (jövőre pedig a külhoni magyar gyerekek lesz). A különböző feladatok elvégzésekor a gyerekek játékos, alkotó tevékenységeken keresztül kerülhettek közelebbi kapcsolatba családtagjaikkal, múltjukkal, gyökereikkel. A pályázat nyerteseinek jutalma egy Csodasarok nevű ajándékcsomag, mely játékokat, könyveket tartalmaz, melyeket az nyertes osztálya használhat. Erdélyben idén 28 tanintézménybe kerül(t) el a Csodasarok, ezek egyike, Bihar megyében egyedüliként, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola, mely a III. step by step osztályos Boda Boglárka Bíborka révén részesült a megtiszteltetésben. A jutalmat csütörtök délelőtt Csige Sándor, a Kolozsvári Főkonzulátus konzulja kézbesítette, akit az iskolának a kultúrházban éppen megtartott karácsonyi ünnepségén fogadtak.

Gratulált

A konzul beszédében természetesen gratulált a nyertesnek, aki "idejét, figyelmét áldozta egy feladat elvégzésére, aminek eredményét végül nem csupán ő egyedül, hanem egy közösség élvezi. A közösségnek pedig, ha jól működik, legtermészetesebb reakciója a hála. Vagyis hálánk kifejezésére gyűltünk itt össze, és a hála kifejezése a legalapvetőbb módon tartozik hozzá a karácsonyi időszakhoz. Köszönjük Boglárkának állhatatos  munkáját, köszönjük családjának és tanítóinak, hogy hátteret, motivációt biztosítottak a gyereknek, amivel ő el tudta érni ezt a sikert". Ezt követően színpadra szólították Boda Boglárka Bíborkát, illetve tanítónőit, Csengeri Erikát és Szalai Hajnalt, hogy a konzul átadja a jutalmat. Csige Sándor ezt követően Varga Róbert aligazgatóval el is látogatott az iskolába, ahol a III. step by step osztály karácsonyi énekkel köszöntötte a vendégeket, majd az ajándékcsomagot kibontották és a gyerekek boldogan vették birtokba annak tartalmát.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!