Bihar hírei

2018.11.06. 10:27

Műfüves sportpályát avattak

Bemutató mérkőzéssel és a XII. Tulipán Kupa kispályás focibajnokság érmelléki selejtezőjével műfüves kispályát avattak szombaton Szentjobbon. A pálya körbekerített, tetején hálóval fedett.

Bemutató mérkőzéssel és a XII. Tulipán Kupa kispályás focibajnokság érmelléki selejtezőjével műfüves kispályát avattak szombaton Szentjobbon. A pálya körbekerített, tetején hálóval fedett.

 

A Polgármesteri Hivatallal átellenben, a települést átszelő út másik oldalán, a sportterem és a nagy focipálya között kapott helyet az a műfüves kispálya Szentjobbon, amit szombaton avattak fel. Zatykó Jácint alpolgármestertől megtudtuk: az új létesítmény kivitelezése még tavaly kezdődött meg. Első lépésként tisztázták a terület jogállását, majd a Megyei Tanács támogatásával a helyi, időközben Szent István nevét felvett általános iskola „vezényelte le” a kivitelezést. A műfüves, körbekerített, tetején hálóval fedett, világítással ellátott pálya egy sportkomplexum része, fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve, hogy további terveik is vannak: szabadtéri asztaliteniszhez és teqball-hoz (láb-pingpong) alkalmas asztalokat állítanak, illetve gördeszkázáshoz, görkorcsolyázáshoz és BMX-ezéshez alkalmas pályát alakítanak ki. A most avatott pályát az iskola diákjai mellett bárki használhatja majd szervezett körülmények között, egy később megállapítandó díj ellenében.

Focimeccsek

Az avatót stílszerűen sportversennyel ejtették meg. A meccseket megelőzően a megjelenteket Pásztor Sándor, a Megyei Tanács elnöke, Szabó Ödön képviselő, Zatykó Jácint alpolgármester és Vajda Zita Bonifácia nővér, iskolaigazgató köszöntötte. Az első összecsapás bemutató jelleggel a helyi öregfiúk és a megyei RMDSZ ügyvezetőinek csapat között zajlott, és azt az eredményt hozta, mely talán a legkevesebbet fizetett volna, ha lehetett volna fogadni rá: döntetlent. Hogy konkrétan 0–0 lett, az a kiváló kapusteljesítményeknek tudható be. Ez után következett az RMDSZ-szervezte XII. Tulipán Kupa kispályás focibajnokság érmelléki selejtezője, melyre 7 településről 8 csapat nevezett: Szentjobb (2), Tamási, Szalárd, Semjén, Szentmiklós, Ottomány, Csanálos. A csapatokat két csoportra osztották (A: Semjén, Csanálos, Ottomány, Szentjobbi Haladás; B: Szalárd, Tamási, Szentmiklós, Szentjobbi Páskom), az első kettő játszotta az elődöntőket: Haladás–Páskom 1–1, büntetőkkel 3–2; Tamási–Semjén 3–0. A 3. helyért Semjén–Páskom 4–2, a döntőben Tamási–Haladás 4–0. A Tulipán Kupa krónikájához hozzátartozik, hogy 12 éve még csikócsapatként neveztek a paptamásiak, s bár akkoriban sem voltak tehetségtelenek, mára már a végső győzelemre is esélyes csapat igazán érett játékot játszik, Tóth Lajos csapatvezetőnek is köszönhetően, aki már több mint 10 éve szabadidejét és pénztárcáját nem sajnálva irányítja a csapatot. Legjobb játékosnak Gergely Róbertet (Tamási), legjobb kapusnak Zatykó Vilmost választották, a fair play díjat a Páskom csapata kapta. A selejtező végén a résztvevők egy jó hangulatú ebédre invitálták a szervezők.

Megyei döntő

Az első két helyezett került be az e hét végén, november 10-én Borson 10 órától sorra kerülő megyei döntőbe, melynek mezőnye: Ant, Magyarremete, Nagyváradi Monday FC, Nagyváradi RISK, Margittai Tanárok, Paptamási Olimpia, Szentjobbi Haladás és a Sebes Körös-vidéki selejtező bajnokát, Révet helyettesítő Mezőtelki.

Rencz Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!