Bihar hírei

2018.10.05. 11:26

Bírság a szórólapok miatt

Tízezer lejes bírságot rótt ki a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (OPC) az alsólugasi Vital Produs Kft.-nek, amiért a referendumot támogató szórólapokat helyezett az általa gyártott Pita de Lugaş elnevezésű kenyeret tartalmazó csomagokba.

Tízezer lejes bírságot rótt ki a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (OPC) az alsólugasi Vital Produs Kft.-nek, amiért a referendumot támogató szórólapokat helyezett az általa gyártott Pita de Lugaş elnevezésű kenyeret tartalmazó csomagokba.A bírság mellett a szóban forgó terméket ki is vonták a forgalomból, mondta el Giani Bura, az OPC megyei vezetője, aki azt is hozzátette: a céget ugyanúgy megbírságolták volna, ha bármilyen más üzenetet tartalmazó szórólapot helyezett volna a kenyerekkel egy csomagba, mivel nem tartotta be a kenyér forgalmazásának a feltételeit. „Védd meg Románia gyermekeit! Védd meg a férfi és nő közötti házasságot! Gyere el a referendumra és szavazz igennel!” – állt egyebek mellett a szórólapokon. Iosif Ivan, a cég ügyvezetője elmondta: mindezt azért tette, mert keresztényként a hagyományos családi formát támogatja, viszont – mint elismerte –, a szórólapokat kívülre kellett volna helyezni, nem a csomagok belsejébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!