Bihar hírei

2018.09.04. 09:46

Az ősz megnyitja a MERITA BIO gyümölcsös kapuit a Bihar megyeiek számára!

Friss és autentikus termékek. Az amit akar, és értékel minden ember, aki felelősen gondolkodik a saját és családja egészségéről.

Friss és autentikus termékek. Az amit akar, és értékel minden ember, aki felelősen gondolkodik a saját és családja egészségéről.

Mindent a Körösszegi (Cheresig) farmon termelnek, ami 20 hektáron terül el, és a MERITA BIO gyümölcslé márka tulajdonosának birtokában van. A MERITA BIO gyümölcslevek az egészséges táplálkozás szabályai szerint készülnek, amire mindannyian törekszünk. Az alma, almalé, alma- és homoktövislé, alma- és meggylé, valamint az almaecet a MERITA BIO márka etalon termékei. Ezek ízükkel, aromájukkal és összetételükkel tűnnek ki. A gyümölcslevek és az ecet a MERITA BIO gyümölcsöseiben termelt gyümölcsökből készül, melyek rendelkeznek mindezekkel a tulajdonságokkal, különösen az ökológiai környezetben termesztett édes-savanyú aromájuk és természetes színük miatt különlegesek.

A mezőgazdasági termelés időszakában, a farmon tilos a genetikailag módosított szervezetek (GMO-k és származékaik), szintetikus műtrágyák és növényvédő szerek, stimulátorok és növekedés szabályozók, hormonok, antibiotikumok használata. A feldolgozás területén a cég egy gyümölcslé- és egy bio almaecet gyártósort működtet. A gyártás során tilos az élelmiszer-adalékanyagok, kiegészítők, szintetikus vegyi anyagok használata. A MERITA BIO gyümölcsösében termelt alma lédús, és savasabb, mint az ismert fajták esetében, ezek kifejezetten természetes és bio almalé készítésére fejlesztették ki, az alábbi nevek alatt: Remo, Rebela, Freedom, Reglindis, Rewena, vagy Pinova, Florina és Relinda. A körösszegi farmon mindent úgy termelnek, hogy az megfeleljen az emberi anyagcserének, teljesen összhangban a környezetvédelmi elvárásokkal. Az almákat augusztus elejétől október végéig szüretelik. Ezeket főként a MERITA BIO gyümölcslé és ecet gyártására használják, de forgalmazásra, az ipar számára és fogyasztásra is. Az alma édes-savanyú ízéről, lédús állagáról, különleges aromájáról és színéről ismert. A gyümölcslevet a gyümölcs darálása és préselése során nyerik. A pasztőrözés után bag in boksz (zacskó a dobozban) csomagolástechnika alkalmazásával csomagolják. Ez csomagolási módszer segít a lé eltartásában egy évig a termeléstől és egy hónapig a felbontástól. Az almaecet kettős erjesztésű almaléből készül. Az első alkoholos erjesztés, amikor az almából almabor lesz, a második erjesztés ecetsavas – az almabor ecetté válik. Nem használunk semmilyen adalékanyagot vagy állományjavítót, az ecetben megmarad az almalé, következésképpen az alma összes tulajdonsága, különleges minőséget garantálva.

Azok a Bihar megyeiek, akik látni szeretnék, hogyan írják a MERITA BIO történetét, megtehetik a körösszegi gazdaság farmján, ahol a gyümölcsös kapui nyitva állnak a számukra.

Az érzékszervek bódulata

Mindazokat, akik át szeretnél élni a gyermekeikkel együtt, egy néhány órás kikapcsolódás során a nagyszülők gyümölcsösében tapasztalt autentikus élmény és örömet, meghívjuk körösszegi gyümölcsösünkbe almát szedni. Itt mindannyian az érzékszervek valódi kényeztetését élvezhetik. Az ősz piros, zöld, sárga árnyalataival tökéletes képet fest... Az ősz felkészült arra, hogy kényelmesen elhelyezkedjen a gyümölcsösben, és elkezdte megáldani a gyümölcsfák terméseit. Érett alma szőnyegek terülnek el, amerre a szem ellát, sorról, sorra elhelyezve a legügyesebb festő – a természet által. A fák levelei közül, piros almák kacsingatnak, elrejtőznek és kitárulkoznak, játékra hívnak, hogy kinyújtsd értük a kezed, leszedd és megízleled őket. Erős illatokat és édes aromákat szórva szét, az érett gyümölcsök azt üzenik az ültetvény közepéről, hogy készen állnak arra, hogy leszedd őket, a faágak roskadoznak a gyümölcsök súlya alatt. Mivel itt tilos a vegyi anyagok használata, madarak és állatok bukkanhatnak elő, csiripelnek, röppennek fel a gyümölcsösben. Szokatlan és finom jelenlétükkel, nyulak és őzek örvendeztetik meg a látogatókat, hogy teljes legyen a idilli gyümölcsös képe a körösszegi farmon. És mert a képzelet nem ismer határokat, a festői természet mellett úgy tűnik mintha, magát Michelangelót fedeznénk fel, amint meglepi Bacchust egy kosár gyümölccsel. Ez azonban nem egy barokk kép, ez a konkrét valóság, hiszen a körösszegi almáskert gyümölcsei Bacchus szolgálatában állnak, hiszen pálinkának is megvásárolhatók.

Almalé saját gyümölcsből

Mindezek mellett azok, akiknek több mint 150 kg almájuk van, elkészíthetik saját almalevüket, amit Körösszegen dolgozunk fel és palackozunk.

Megéri, hiszen az almalé az első lépésnek tekinthető az irigylésre méltó fogazat eléréséhez, de azért is, mert segít megelőzni az Alzheimer-kórt, véd a Parkinson-kór ellen, csökkenti a cukorbetegség kockázatát, biztosítja a szervezet számára szükséges napi vitamin adagot, ennek jó működése érdekében. Felvilágosítás Körösszegen (Cheresig), a 445 A. szám alatt, Vizesgyán (Toboliu) községben; e-mail: contact@meritabio.ro

a www.meritabio.ro honlapon, vagy a 0723/426.491. telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!