Bihar hírei

2018.08.28. 10:53

Vándorkupát alapítottak és adtak át Bihardiószegen

Idén is megszervezték a Bihardiószegi Napok keretében a horgászversenyt az Almás-tavon, immár harmadik éve. A hétvégi eseménysorozatot szombat reggel nyitották meg.

Idén is megszervezték a Bihardiószegi Napok keretében a horgászversenyt az Almás-tavon, immár harmadik éve. A hétvégi eseménysorozatot szombat reggel nyitották meg.

A verseny kezdete előtt beszédek hangzottak el, köszöntötték a résztvevőket, majd a napi program és szabályok ismertetésére került sor. Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere megnyitóbeszédében kihangsúlyozta, hogy az évek során nemcsak népszerűbb lett a verseny, hanem évről-évre egyre jobb is a hangulat a tóparton. A továbbiakban Törő Gyula RMDSZ-es önkormányzati képviselő, a verseny szervezője köszöntötte a résztvevőket, örömmel mondva el, hogy nagy érdeklődés mutatkozott a verseny iránt, hiszen a meghirdetését követő két nap alatt már be is teltek a szabad helyek. Hozzátette: büszke arra, hogy az általa szervezett rendezvény a 22. Bihardiószegi Községi Napok nyitóeseménye. Ezután ismertette a verseny szabályait, majd a 17 résztvevő csapat elfoglalta a horgászhelyeit. A verseny lezajlása után díjátadásra és újabb beszédekre került sor, valamint egy fontos bejelentésre is.

Eredmények

A 17 csapat versenye reggel 9 órakor kezdődött, 15 óráig tartott, ez idő alatt 198,12 kilogramm halat fogtak. Egy csapatban 2–3 személy volt, összesen 4 bottal horgászhattak. A legszorgalmasabb csapat, a bihardiószegi Bortiș Florin vezetésével, 29,37 kilogrammal vitte el az első díjat, a legnagyobb halat is ők mérlegelték, 5,18 kilósat. A második helyezett a bihardiószegi CS-SZA Carp Team lett, 28,04 kilogramm hallal, harmadik helyezést pedig a nagyszalontai Veres József–Bodor Mihai alkotta csapat 26,79 kilogramm kifogott hallal nyerte el. A legfiatalabb és legidősebb versenyzőt a szervező megajándékozta egy-egy emlékéremmel, a legidősebb a 68 éves Várdai József, a Zichy Gazdakör elnöke volt, a legfiatalabb pedig Ardelean Luca, 9 éves ifjú horgász.

Vándorkupa

A díjátadás után tehát Szabó Ödön, RMDSZ-es parlamenti képviselő köszöntötte a versenyzőket és szervezőket, elmondva, örül annak, hogy olyan arcokat is lát, akik a Bihar megyei RMDSZ által szervezett Családi Horgásznapon is részt vesznek. Hozzátette, hogy egy fejlődő horgászközösségre talált Bihardiószegen. A már említett fontos bejelentés az idén megalapított vándorkupához kötődött, melyet át is adott a vándorkupa alapítója, Törő Gyula, a helyi RMDSZ nevében, Bortiș Florin vehette át ezt elsőként. A vándorkupa jelenlegi gazdájának joga és kötelessége részt venni a következő, RMDSZ által szervezett horgászversenyen, majd az ott legjobban teljesítő horgásznak átadni. Ennek kapcsán bejelentette azt is, hogy 2019 tavaszán horgásziskolát alapítanak Bihardiószegen, ahol majd sporthorgászokká nevelik az ifjúságot.

A napot eredményesnek tekintette a főszervező, aki reggel a Görbüljön a bot jókívánságokkal indította el a versenyt, a 198,12 kilogramm kifogott hal pedig bizonyítja, hogy valóban görbültek a horgászbotok. A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni az önkéntesek segítségét, valamint a tó ingyenes használatát Corbuț Romeo tógazdának.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!