Bihar hírei

2018.08.08. 10:10

Kirándulásokat szervez a TDM

A napokban három eseményt szervezett a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Ügynökség (TDM), melyek közül kettő nyilvános volt, egy pedig zártkörű, partnerségben a Varadinum Fotóklubbal.

A napokban három eseményt szervezett a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Ügynökség (TDM), melyek közül kettő nyilvános volt, egy pedig zártkörű, partnerségben a Varadinum Fotóklubbal.Az elmúlt hétvégén három eseményt szervezett a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Ügynökség (TDM), melyek közül kettő nyilvános volt, egy pedig zártkörű, partnerségben a Varadinum Fotóklubbal. Pontosabban a Discover Bihor című fotótáborról van szó, mely augusztus 9-ig tart.

Az augusztus 4-én a TDM által lebonyolított két rendezvény célja a Királyerdő népszerűsítése volt. A kerékpárosok számára Biharóssa községben szervezett túrát, akik pedig kényelmesebb élményekre vágytak, azoknak buszos kirándulást hirdetett annak érdekében, hogy felfedezzék a Királyerdő turisztikai objektumait. Megnézhették a körösgégényi fatemplomot, a vársonkolyosi Nagy Magyar-barlangot, a mézgedi cseppkőbarlangot, a magyarremetei Árpád-kori, jelenleg református templomot.

Biciklitúra

A TDM arra hívja fel a figyelmet: a következő hetekben még lesznek általa szervezett hasonló kirándulások, például augusztus 11-én Fedezd fel a Bihari-havasokat jelszóval a Boga-Pádis turisztikai övezetébe, valamint augusztus 25-én, illetve szeptember 8-án és 22-én az Érmellékre és a Berettyó-völgyébe. Akik érdeklődnek ezek iránt, a részvételi lehetőségekről a Discover Bihor Facebook-oldalán jutnak hozzá bővebb információkhoz.

Szintén az elmúlt napok vonatkozó híre, hogy több mint 80 résztvevőt vonzott a Bihar Megyei Fenntartható Fejlődés és Védett Övezetek Központja által támogatott X. Fedezd fel Bihart elnevezésű, a vidék szépségeire fókuszáló biciklitúra, mely még brit turisták érdeklődését is felkeltette.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!